Røde Kors i Hjallerup glæder sig over stor stigning i donationer til butikken
Efter flytningen fra Hjallerup Centret til Navervej 1, d. 27. september 2024 var vi lidt spændte på, om butikken ville opleve et fald i antal kunder og opleve faldende donationer. Det er gået helt modsat: Flere kunder, større omsætning og mange flere donationer!
Faktisk har vores største problem været, at butikken har P-plads og butiksindgang ved Ålborgvej (Den gamle hovedvej). Hvis man kører efter GPS, kan man ikke finde Navervej på vestsiden – altså ved hovedvejen. Det er der heldigvis mange, der har fundet ud af nu.
Vi var vant til, at folk kom ind i butikken dagligt med donationer eller kom ind og spurgte, om vi kunne bruge, det de gerne ville skille sig af med – og det gør de heldigvis stadig. Vi er derfor glade for udviklingen og de mange donationer.
Men nyheden – skurvognen ”Donationer til Røde Kors” til modtagelse af donationer uden for åbningstiden – er både blevet en succes og et problem. Den er fyldt op flere gange om ugen, og vores frivillige i det store sorteringslokale har supertravlt med at følge med i tempoet. Vi skal jo sortere tingene, så vi kan finde de varer, der kan sælges i butikken – klargøre og sætte priser på. Der foregår faktisk et stort arbejde, inden vi kan sætte varerne til salg ude i butikken.
Vi frasorterer de varer, der er defekte, ødelagte, for slidte, ukomplette eller på anden måde usælgelige og ca. 1 gang om ugen kører vi et eller flere læs til genbrugspladsen. Det koster os 205 kr. pr. læs, så den udgift vil vi gerne nedbringe. Vi henstiller derfor til vores ”kunder” om selv at køre på genbrugspladsen med de ting, der helt åbenlyst ikke kan genbruges i Røde Kors. Donationer må kun sættes ind i skurvognen, når butikken er lukket, ellers vil vi gerne, at personalet kontaktes.
Det er et stort arbejde, men også et spændende arbejde at sortere donationer. Ofte finder vi ”gode sager” og flotte kvalitetsting til gavn for både kunder og Røde Kors, men andre gange må vi desværre frasortere og kassere ellers fine ting, som vi af erfaring ved, at vi bare ikke kan sælge, f. eks. flotte og velholdte leksikon.
Alt det brugbare tøj, vi ikke selv vil forsøge at sælge, sender vi videre til genbrug i et stort landscenter, som Røde Kors driver i Horsens.
Der er altid en masse til vores frivillige at arbejde med i butikken. Heldigvis har vi fået 10 nye frivillige efter flytningen, så vi nu er ca. 60 personer til at klare butikkens daglige drift. (En vagt vil typisk være en halv dag om ugen), men vi kan sagtens bruge flere frivillige. Kontakt butikken, hvis du kunne tænke dig at være med, lyder opfordringen fra personalet.
Red.