Omkring 200 deltog i Fastelavnsgudstjenesten i Kulturhuset
Fastelavns søndag blev igen traditionen tro holdt som en børnegudstjeneste i Hjallerup Kulturhus, hvor mange familier med børn kom for at deltage i gudstjenesten. Børnene var udklædte i fantasifulde dragter.
”Vi er glade for, at kirken kan blive ved med at fastholde den tradition, selvom fastelavn måske ikke fylder helt så meget, som det gjorde tidligere.
Børn kommer udklædte til gudstjenesten, og undervejs prøver vi at få alle børn på scenen, så vi kan se de mange forskellige fantasifulde udklædninger,” fortæller sognepræst Marie Kirketerp, der i sin prædiken lagde vægt på forskelligheden.
”Vi ser det glædelige i, at vi som mennesker er forskellige; for der kan være stor rigdom at hente deri. Tænk, hvis vi alle var ens. Det ville ikke fungere. Hvis vi alle var bagere, kunne vi spise en masse fastelavnsboller, men der ville ikke være nogen til at passe på de syge.
Udfordringen for os som mennesker kan være at se hinanden rigtigt. Det gør vi bedst, når vi ser med kærlighedens øjne. Det er netop sådan, Gud ser os. Ja, med kærlighedens øjne bliver vi set, som vi er, bag alle vores masker,” fortsatte sognepræsten og fortalte et eventyr om kongen og blomsterpigen, skrevet af Søren Kierkegaard.
Marie Kirketerp fik et forældrepar til at spille kongen og blomsterpigen. Kongen blev udstyret med en almindelig hue i stedet for kongekronen, og blomsterpigen med et tørklæder. Nu var de på samme plan og kunne mødes.
”Kongen blev forelsket i blomsterpigen, men måtte lægge al magt og pragt af sig for at møde pigen som et almindeligt menneske for at vinde hendes hjerte. Sådan er det også med Gud. Han kom til os som et menneske, mødte os ikke med magt, men med kærlighed,” sluttede sognepræsten.
Igennem gudstjenesten blev der sunget flere kendte sange, som børnene kunne lave bevægelser til. Alle børn var på scenen for at vise deres flotte kostumer frem og samtidig synge med på en af sangene. Det blev en festlig gudstjeneste med mange forskellige indslag, som både børn og forældre var optaget af.
Efter gudstjenesten var der tøndeslagning med flere forskellige tønder. Børnene blev inddelt efter alder, og et par forældre blev udtaget til at stå for de forskellige tønder, som De grønne Spejdere havde malet rigtig flotte. Der blev kåret konger og dronninger efterfølgende. Gudstjenesten sluttede med fastelavnsboller, kaffe og saft.
”Vi håber, at alle fik fastelavnsboller. Bageren kunne heldigvis hurtig skaffe lidt ekstra, så jeg håber, at der var boller til alle,” sluttede sognepræsten og takker for den store interesse for arrangementet.
ES