Nyt foreningssamarbejde i Brønderslev Kommune: Lokale foreninger skal bidrage til at løfte børne- og ungeidrætten i Danmark
DIF fortsætter med at finde spydspidsforeninger, der skal tegne ”Fremtidens Idræt for Børn og Unge” i det historiske partnerskab med A.P. Møller Fonden. Foreningerne er sat sammen til lokale klynger, og i Brønderslev skal Klokkerholm Idrætsforening, Øster Brønderslev Idrætsforening og Brønderslev Skytteforening samarbejde om at udvikle deres børne- og ungemiljøer.
Med flere end 800.000 medlemmer under 18 år er Danmarks Idrætsforbund (DIF) den største børne- og ungeorganisation i Danmark.
For at skabe endnu bedre idrætsmiljøer for børn og unge har DIF med støtte fra A.P. Møller Fonden startet ”Fremtidens Idræt for Børn og Unge”, og er nu i gang med at ansætte en række børne- og ungeansvarlige, der skal hjælpe foreninger til at styrke arbejdet med børn og unge. Blandt andet i Brønderslev Kommune, hvor Klokkerholm Idrætsforening, Øster Brønderslev Idrætsforening og Brønderslev Skytteforening er udvalgt til at være såkaldte spydspidsforeninger i projektet.
Foreningerne udtaler: ”Vi har et fantastisk samarbejde med Brønderslev Kommune om alt fra skoler og SFO’er til seniorer. Vi har på tværs af vores tre foreninger mange forskellige aktiviteter, og vi er gode til at prøve nye tilpassede aktiviteter af. Et eksempel er i fodbold, hvor der er startet ”små fødder”, der er en aktivitet startet af forældre uden den store fodbolderfaring. Det er en tilpasset variant, der er nemt for børn at gå til,”
Fortsat uforløst potentiale
Hos DIF er der store forventninger til det kommende udviklingsarbejde i Brønderslev.
”Klyngen er interessant, fordi vi dels har nogle flerstrengede foreninger, som meget gerne vil udvikle sig yderligere på tværs af deres afdelinger, og som gerne vil eksperimentere med nye tiltag, som kan styrke deres rolle som lokalt samlingspunkt. Dertil også fordi vi får muligheden for at tilføre nogle nicheidrætter en udviklingsressource, som de ellers ikke selv ville kunne fremskaffe. Det gør det muligt at blive klogere på, hvordan man kan udvikle og samarbejde om idrætten for børn og unge inden for både store og mindre idrætter. ” siger Martin Bro, der er faglig leder for de børne- og ungeansvarlige.
Et generelt løft børne- og ungeområdet er noget, som kræver flere gode kræfter i foreningerne:
“Vi kommer til at have fokus på frivillighedsområdet. Vi har mange aktiviteter, så det kræver mange hænder, hvis vi skal blive ved med at løbe med de mange idéer. Vi håber, at den nye børne- og ungeansvarlige gør en forskel på medlemstal og aktiviteter for hele byen. Derudover skal vi nu til at blive mere konkrete på, hvad det er, vi gerne vil have løst,” udtaler foreningerne.
SEB