Vedkommende foredrag med Rolf Eggert - en livsklog eksrocker og socialpædagog

rolf.jpg
27-09-2021

Man fulgte i foredraget med Rolf Eggert tiden fra hans barndom med omsorgssvigt til en ungdom med rockerliv, til fængselsdom og en altafgørende kovending på en svær livsvej. Kovendingen, der dels rummede en aktiv beslutning og dels en udstrakt hånd, blev starten på en lang og sej kamp for at ændre mønstre og vaner, for at få en ny livsvej og hjælpe andre på deres vej. Rolf Eggert er blandt andet kendt fra TV-dokumentaren ”En eksrocker rydder op”, men foredraget i kirken havde overskriften ”Fra broderskab til mønsterbrud”.

I det nye kirkehus var der fremmødte i mange aldre, som havde set frem til aftenen, og alle fik noget med hjem. Heidi Lind Madsen var en af deltagerne, og hun fortæller, at Rolf Eggerts foredrag gjorde et stort indtryk på hende:

- Jeg gik derfra med en masse tanker og refleksion om, hvad blandt andet tro, håb og hjælpsomhed kan gøre os mennesker imellem. Netop de pointer blev tydelige gennem Rolfs egen historie og hans erfaringer med at hjælpe andre. Han gjorde det klart, at det er vigtigt at turde bede om hjælp og se det som en styrke, at man er i stand til det, fortæller Heidi og fortsætter:

- Hans erfaringer på godt og ondt får mig til at tænke over, at man skal være taknemmelig over de gode ting, man har i sit liv, og at det er muligt at kæmpe sig ud af selv de værste kriser, hvis man kæmper og har nogle mennesker i sit liv, som kæmper med dig. Så skal man nok nå i mål.

Selvom de færreste har en livshistorie som aftenens foredragsholder, så virkede det vedkommende for alle, og der opstod en givende dialog med god tid til at svare på spørgsmål. 

- Foredraget er det første i en række, som vil fortsætte med tre til fire foredrag om året. Det er et nyt tiltag ved Hjallerup kirke, hvor foredragene på forskellig vis vil tale ind i vores liv og fælles hverdag – med både oplysning og inspiration. Næste foredrag holdes onsdag den 17. november. Det er Rikke Nielsen, tidligere håndboldspiller og ophavskvinde til Lykkeliga, som vil komme forbi kirkehuset den aften. Man kan holde sig opdateret på Kirkenyt eller kirkens hjemmeside for nærmere information og tilmelding, fortæller sognepræst Marie Kirketerp.

Ultimate Web