Try efterskole afholdt Fællesskabs-festival

368291048_624735536157784_5732235814195721987_n.jpg
22-08-2023

Mads Valdemar Torp fortæller: ”De to første uger af skoleåret på Try Efterskole er allerede gået, og i år markerede vi det på en ny, festlig måde. 

I torsdags afholdt vi med stor succes den første Try Festival, og vi tør godt love, at det ikke bliver den sidste!
Når man starter på efterskole, er det hele nyt, og det kan være forvirrende og hårdt at skulle indgå i nye rutiner, danne relationer og finde sin egen plads i det store fællesskab. Vi ønskede derfor at afslutte introperioden på efterskolen med en dag, hvor der var fokus på fællesskabet og samværet, og hvor eleverne fik mulighed for at præsentere for hinanden, hvad de havde lavet i løbet af den første tid.

Fordi store dele af undervisningen på efterskolen foregår på de forskellige linjer, er det ikke altid til at holde styr på, hvad kammeraterne går og arbejder på, men med denne dag blev det synligt for alle, hvad de forskellige linjer beskæftiger sig med, og hvad de hver især er særligt dygtige til. Festivaltemaet indbød til, at der kunne være mad og musik samt et hav af forskellige boder med konkurrencer, spil, kreative projekter og andre aktiviteter, som man kunne deltage i. 
Det hele var i høj grad drevet af eleverne selv, som har været med i hele processen fra start til slut. De har været med til at planlægge, hvad dagen skulle indeholde, brugt tid på at forberede det hele og havde medansvar for, at det hele blev til virkelighed på selve dagen.

Vores ønske med dette er, at eleverne mærker, at de er en del af et forpligtende fællesskab, og at indse, at hver og en er vigtige medspillere i, at det kommer til at fungere. Derudover håber vi også, at de kunne mærke, hvor meget de har lært og udviklet sig på bare to uger, så de kunne gå på forlænget weekend med en følelse af stolthed og mod på mere. 
Det var en fantastisk dag, hvor hele skolen emmede af liv og sammenhold, og hvor der var smil og grin og glimmer alle steder. Vi glæder os allerede nu til, i samarbejde med eleverne, at videreudvikle konceptet, så vi næste år kan gøre det igen. Og hvem ved, måske inviterer vi også gæster udefra næste år, så elevernes voksne og andre interesserede fra lokalmiljøet kan få lov at få et lille indblik i de skønne unge menneskers liv.”

Ultimate Web