Terapi i det fri i Dronninglund Slotshave

IMG_7538.jpg
12-07-2021

Den 1. juli startede Lykke Marianna Bak sin selvstændige praksis med terapi og coaching i nye omgivelser. I sommerhalvåret foregår behandlingen ude i naturen nærmere bestemt Dronninglund Slotshave, og til brug om vinteren har hun lejet et lokale i tårnet på Dronninglund Slot. Hun har allerede adskillige klienter i et forløb.
- Min behandling hjælper mine klienter med at finde ro og balance i krop og sind. Jeg bruger naturen meget, fordi her slapper vi hurtigere af og får vores sanser i spil. Man føler sig i ét med naturen. Endvidere fjerner man de stimuli, som findes i hverdagen på mange måder, traumer og overbevisning, som kan have rod i barndommen, men ikke nødvendigvis, forklarer Lykke og fortsætter:
- Egentlig ser jeg mig selv som én, der faciliterer glæde og livsnydelse. Det er virkningen af forløbet, men de mennesker, som kommer til mig, fortæller, at de gerne vil have mere overskud.
Ofte tænker de, at de skal gøre noget fysisk aktivt for at få mere overskud som at træne og spise sundt. Og de ting er også gode, men det ændrer ofte ikke på årsagen til, at de føler, at deres overskud mangler. Grunden til, at jeg synes, det er overmåde spændende at arbejde med at skabe glæde og livsnydelse, er, at jeg selv har søgt efter ”det gode liv”. Jeg følte, at jeg manglede spænding og ro på samme tid, så det søgte jeg i militæret, i udsendelsen til Kosovo, som rejseguide, skiguide, på motorcyklen og i et hav af forskellige spændende frisurer. Men det gav mig bare et kick i øjeblikket og ikke den langvarige følelse af, at livet var godt, som jeg søgte.   
Det var først, da jeg oplevede, at grunden til, at min grundlæggende glæde ikke blev siddende, var, at jeg ikke kunne sige fra. Jeg tilpassede mig, rettede ind og undskyldte, hvor jeg skulle have sagt farvel og tak. De følelser, som vi ikke udtrykker, sætter sig i kroppen, og kan vi ikke udtrykke dem, gør kroppen det for os. Det kan være gennem depression, angst, eller, som jeg selv oplevede det, med stress, søvnløse nætter, ondt i maven og hold i nakken. Og så siver energien ud af os.
Jeg er uddannet coach, mastercoach, har kurser indenfor medafhængighed, otte års erfaring og et utal af sessioner bag mig. Det er effektivt og kan ændre måden, vi tænker på. Alligevel er det ikke alt, vi kan nå ind til gennem samtalen. Derfor bruger jeg RTT (rapid transformational therapy), som er en effektiv måde at bruge underbevidstheden på, for ikke alt, som påvirker os, er noget, vi kan tænke os til. Noget skal mærkes, og det er det, jeg vil bruge RTT og Dronninglund Slot til - at komme tilbage til rødderne og grundglæden gennem forløsning af gamle overbevisninger.
Da Lykke ringede til Dronninglund Slot og Hovedgaard her i foråret for at fortælle om sit projekt, var der straks forståelse for hendes ønsker om at måtte bruge slottets omgivelser. De gik nemlig med nogle tanker, som kunne matche hendes ideer.
Slotsejerne Henriette Høgsbro og Carl Chr. Pedersen har sammen med deres datter og svigersøn Frederikke og Thomas lagt en ny plan for slottets fremtid – godt hjulpet på vej af den tvungne nedlukning under Covid-19 sidste år.
Blandt andet er de første beboere flyttet ind i slottets nyetablerede Slotskollektiv for seniorer, og sidste efterår flyttede 13 gymnasieelever fra Dronninglund Gymnasium ind på slotskollegiet, der er etableret i samarbejde med Dronninglund Gymnasium. Der bor desuden fem forskellige familier på og omkring slottet, og visionen er at forløse alt det uudnyttede potentiale, der ligger gemt i, at generationerne mødes, og synergier opstår.
Dronninglund Slot danner i dag rammerne for forskellige tilbud til flere generationer med eksempelvis privat jordemoder, der tilbyder fødselsforberedelse og graviditetstræning i det fri (Simpelfoedsel.dk), atelier og keramikværksted i ‘Kunstner Kollektivet’ til amatører og professionelle, samt leje af køkkenhaver ved slotsparken.
Datteren Frederikke er læge og vil næste år tilbyde medicinsk MediYoga, som bruger evidensbaserede elementer af yoga til at forbedre helbred og ve og vel. I slotsparken og skoven omkring den er der ved at blive etableret terapeutiske rum, som Lykke Marianna Bak blandt andet vil bruge i sine terapiforløb ved slottet.

 

Ultimate Web