Tema-aften for Hjallerup SMS-Hjertestartere

hjerterstarter.jpg
18-11-2019

”Hjallerup SMS-Hjertestartergruppe tæller 39 borgere fra henholdsvis Hjallerup og Ravnstrup. Gennem efteråret har de alle deltaget i opdateringskurser, som gør, at de alle er godt forberedt”, fortæller initiativtager og projektansvarlig Vagn Kraglund.
Der er blevet afholdt tre genoplivnings- og hjertestarterkurser. På kurserne er alle gruppens medlemmer dybt involveret i de processer, der giver optimal mulighed for at skabe liv i en person med hjertestop, inden læger og ambulance når frem.
Alle medlemmerne modtager en SMS, når alarmcentralen modtager melding om et hjertestop i Hjallerup/Ravnstrup-området. Erfaringen fra de første mere end to år er, at de første medlemmer af Hjertestartergruppen er fremme hos patienten 2½-4 minutter efter SMS-alarmen har  lydt. Alle, som har mulighed for det, kører eller løber til adressen. Udover en fem-seks stykker, som tager sig af hjertelungeredning med tilkobling af hjertestarter, tager sig af de pårørende, og et par stykker får skabt plads og adgang for læge og reddere, går de øvrige stille og roligt hjem igen.
Der er ved den hurtige indsats mulighed for at få genoplivet personen mange minutter hurtigere, end hvis genoplivning først kan påbegyndes, når den professionelle redning er til stede 15-20 minutter efter alarmen. Det forbedrer patientens overlevelsesmulighed.
Det var en spændende og lærerig aften, hvor der var stor ros til SMS-Hjertestartergruppens medlemmer, og som bød på undervisning med fokus på hjertelungeredning. Alle medlemmer fik lejlighed til at yde hjertelungeredning på dukker, som var digitalt forbundet til storskærm. Fra regionen deltog SMS-Hjertestarterkoordinator Dorthe Sofie Haals og sygeplejefaglig konsulent Christina Brønner. ”Medlemmerne gik begejstrede hjem efter en lærerig aften”.

 

Ultimate Web