Syltedag i Egnssamlingen for Østvendsyssel i Try

try2.jpg
26-07-2021

Der var gang i køkkenet den 18. juli på Egnssamlingen i Try, hvor der blev fremstillet syltetøj og saft på gammeldags maner. Der var i forvejen plukket flere forskellige slags bær, som skulle bruges til fremstillingen af både syltetøj og saft.

Mere end 120 gæster besøgte Egnssamlingen denne dag. Mens de voksne syltede bær og lavede saft på gammeldags maner, var der mange børn, der fik lov til at lave deres eget glas syltetøj, som de kunne tage med hjem.

Flere børn benyttede lejligheden til at lege i høstakkene, der stod efter hødagen i juni måned.

- Foruden syltning af bær var der også stor interesse for at se, hvordan der blev slynget honning. Endvidere var der gang i alle værksteder: Der blev drejet, snittet skeer og arbejdet i skrædderværkstedet.
Vejret var virkelig med os denne gang, og mange nød dagen med en nybagt pandekage med nylavet syltetøj, fortæller Jørgen Nielsen fra Egnssamlingen, og han fortsætter:

- Allerede 15. august fortsætter vi aktiviteterne med Høstdagen i Try. Denne gang sættes der fokus på at høste korn på gammeldags manér. Høstfolkene vil vise, hvordan man bruger diverse høstredskaber fra gamle dage. For børnene vil der være spændende aktiviteter.

I løbet af efteråret er der mulighed for at opleve kartoffeloptagning. De mange aktiviteter kan ses omtalt på Egnssamlingens hjemmeside.

Ultimate Web