Stort kastanjetræ omdannet til skulptur af Gaia

gaia.jpg
09-03-2020

Det gamle kastanjetræ uden for bygningen, som tilhører Boformen Gaia, har nu fået nyt liv. Det store kastanjetræ er af en kunstner fra Fyn blevet savet ned i tre meters højde, og et stort arbejde er gået i gang. Med forskellige typer elektriske save er det gamle træ blevet udviklet til en flot figur af gudinden Gaia, stående i universet.
”Vi var meget i tvivl om, hvad vi skulle gøre med vores tidligere så store og flotte kastanjetræ, der næsten var gået ud på grund af en sygdom, som har ramt alle kastanjetræer. Vi forelagde problemet for vores beboere og personale, og alle syntes, at træet skulle omdannes til gudinden Gaia, som Boformen er kaldt op efter,” fortæller leder Bente Pedersen.
Det store træ står i dag tilbage med gudinden Gaia skuende ud over hele området til glæde for både beboere, deres pårørende og hele personalet.
Boformen har gang i mange ting. Med forårets komme bliver der udtænkt planer for den kommende arbejdsdag for pårørende, hvor der gerne skulle laves højbede, som kørestolene kan køre ind under og beboerne få glæde af at dyrke grøntsager med mere. I stedet for store græsarealer påtænker man også at plante en del bærbuske, som alle kan have glæde af, og som kan bruges på forskellig måde i husholdningen. Boformen Gaia har også påtaget sig ansvaret for at passe og tilse gederne i EKKO Parken, når de vender tilbage efter vinterhi.
”Vi prøver at holde vores udendørsarealer så smukke, anvendelige og brugbare som muligt. For vores geder har vi lavet en forhøjning med en slags trapper, så de kan skue ud over terrænet. Samme model skal laves til EKKO Parken,” fortsætter Bente Pedersen og fortæller, at der hver anden onsdag er husmøder, hvor alle kan komme med ideer.
Et samarbejde med Hjallerup Kirke har skabt nye muligheder for Boformen, idet gudstjenester med megen sang og musik bliver arrangeret. Op til jul sidste år overværede beboerne et krybbespil i kirken, som de var meget begejstrede for.

 

Ultimate Web