Stor tilslutning til Sankthansfesten i Anlægget

anlaeget.jpg
24-06-2019

Allerede klokken 17 søndag eftermiddag begyndte en folkevandring af børn og voksne til Anlægget for at opleve børnebålet blive tændt og efterfølgende lægge deres medbragte kød på grillen og nyde aftensmaden i det grønne.
Klokken 18.30 begyndte Claus & Klaus at spille deres populære musik fra Spar Nord scenen. Mange havde allerede bænket sig med en fadøl, sodavand eller kaffe og nød musikken.
Steen Søgaard holdt båltalen fra scenen, så alle kunne høre.
”Sankthans regnes som en af de ældste kirkefester, en fest, hvor vi hædrer Johannes Døberens fødsel et halvt år før Jesu fødsel. Lyset fra bålet blev tolket som symbol på Johannes, som udpegede Kristus i en verden af mørke, og på denne måde blev det hedenske bål velsignet af kirken.
Sankthans er forbundet med mange myter og historier. Vejrvarsler var knyttet til Sankthans. I dag kender vi Sankthans som en midsommerfest, hvor vi mødes og fejrer sommerens komme, en fest, hvor heksen sendes til Bloksbjerg.
I en tid hvor en del af os render fortravlede rundt med smartphonen klæbet til øret, og hovedet fuld af tanker om det næste, vi skal nå, så er Sankthans en lejlighed til at stoppe op – finde ro, huske livsglæden og tænke over, hvordan vi behandler hinanden,” var  essensen i midsommertalen.
Steen Søgaard sluttede sin tale med nogle citater fra Emma Gads bog Takt og tone fra 1918, som han mente stadig var højaktuelle.
Bålet blev tændt klokken 20.30, og midsommervisen blev sunget. Byens borgere havde i stor stil sluttet op om Borgerforeningens traditionsrige Sankthansfest, så det blev til en hel folkefest med hygge og god snak med naboer og venner.

 

Ultimate Web