Stor generator udlånt til Ukraine

maskine_1.jpg
  • maskine_1.jpg
  • maskine.jpg
27-02-2023

Et nødstrømsanlæg med en sekscylindret motor blev i torsdags afhentet af et firma fra Sjælland, som vil transportere det store anlæg til Ukraine.
Generatoren har stået i udstillingen på Hjallerup Mekaniske Museum igennem cirka 10 år, og flere af de frivillige på museet har i et stykke tid tænkt på, om ikke den gamle generator kunne gøre bedre nytte i Ukraine.
”Vi besluttede at sætte den i stand. Vi har fået sponseret reservedele og fået bistand fra PN Energi i Brønderslev til at færdiggøre projektet - at sætte generatoren i stand, så den igen er fuldt funktionsdygtig. Jeg tror, vi har brugt omkring 100 arbejdstimer på istandsættelsen,” fortæller Finn Thomsen.
De mange frivillige på Museet har været meget optaget af projektet og er glade for, at det er lykkedes for dem at få generatoren til at fungere optimalt.
Alle håber på, at den vil kunne gøre god nytte i den kommende tid. Ingen ved, hvor længe krigen varer, og strøm er en nødvendighed for at kunne opretholde de mest basale funktioner.
Hjallerup Mekaniske Museum er for tiden vinterlukket for publikum, men åbner den 13. og 14. maj med afholdelse af et stort Stumpemarked. Foreninger kan dog altid lave særskilte aftaler for et besøg.

 

Ultimate Web