Stor åbningsfest i Røde Kors butikken i Dronninglund

snor.jpg
  • snor.jpg
  • butik.jpg
16-01-2023

Borgmester Mikael Klitgaard klippede snoren, og de mange ventende borgere myldrede ind i den nye butik. Omkring 100 var mødt op fra starten, og ifølge formanden for Røde Kors i Dronninglund – Hjallerup kom der adskillige hundrede  i løbet af åbningsdagen. Musikken spillede flere numre indenfor, og en sang om genbrug med melodien Se min kjole blev sunget.
Borgmester Mikael Klitgaard ønskede tillykke med den nye butik og pointerede, hvor vigtigt et arbejde Røde Kors butikkerne udfører i Dronninglund og Hjallerup.
”Vi sætter som kommune stor pris på alt det frivillige arbejde, som bliver gjort her. Jeres store indsats betyder meget for arbejdet i Røde Kors både lokalt og internationalt. Resultatet af arbejdet giver en god omsætning, som kan hjælpe både lokalt, men også internationalt til blandt andet befolkningen i Ukraine, som trænger til vores støtte.
Tak for jeres indsats,” udtalte borgmesteren og udråbte et trefoldigt hurra for den nye Røde Kors butik.
Også formanden for Røde Kors Hans Jørgen Dalum holdt tale. Han gav et historisk tilbageblik. På de sidste tre måneder var det lykkedes både at underskrive lejemål med Børge Juul, opsige det tidligere lejemål og etablere den nye butik på hjørnet af Nørregade og Slotsgade. Det nye lejemål rummer ikke kun butikken, men lokaler til kursusbrug, mødelokale og plads til lager og sortering.
”Vores opgave i Røde Kors er at styrke det sociale liv i afdelingerne, så de mange frivillige har et godt arbejdsmiljø, de kan trives i. Dernæst er det vigtigt, at vi udvikler det lokale arbejde i Røde Kors. Her tænker jeg på sårbare familier og børn og unges mistrivsel. I vores nye lokaler har vi nu mulighed for kursusvirksomhed med mere,” fortalte formanden og fortsatte:
”Vi har i 2022 doneret ret store beløb til forskellige projekter både nationalt og internationalt. Endvidere har vi fået økonomi til en ny lastbil og renoveret vores nye lokaler her i Røde Kors butikken. Lige før jul kunne vi se, at der var plads til en ekstra donation på 50.000 kroner til Ukraine.
Tak til alle de frivillige og tak for støtten til vores butikker i Dronninglund og Hjallerup,” sluttede formanden.
Inge Bisgaard, som er hovedansvarlig for butikken i Dronninglund, sluttede talerrækken.
”Det har været en spændende proces med god planlægning. Alle frivillige har været på banen og knoklet igennem de sidste uger. Tak til alle for den store indsats. Velkommen til de nye frivillige.”
Igennem åbningsdagen var over 400 mennesker forbi. Salget gik strygende. Der var hele dagen kaffe/te og kagemand. Det blev ifølge formanden en vellykket åbningsdag med godt salg, og man mærkede et hyggeligt fællesskab mellem de mange frivillige og kunderne.

 

Ultimate Web