Spejderne knytter venskaber på tværs

venskaber.jpg
17-04-2023
Der blev klatret, hygget ved bålet, afviklet et påskeløb, med blandt andet æggeløb og et kreativt projekt, hvor alle har klippet en påskehare og sat navn på, der nu hænger som evigt minde om dagens store succes.
 
- Det er bare så fedt at se, hvordan spejderne springer ud i aktiviteterne og prøver grænser af på tværs af grupperne, og hvordan de løber rundt blandt hinanden og snakker på livet løs, som hvis de altid havde været del af samme gruppe, fortæller Freja Mølgaard, leder i Hjallerup.
 
For en lille måneds tid siden havde Asaa spejderne æren af at tage det første spadestik til dette venskab, da de inviterede Hjallerup gruppen på besøg. Også her var humøret højt, og dagen gik med et løb med forskellige poster og snobrød ved bålet.   
 
- Kursen var ligesom lagt, da over 45 stemmer skrålede med på velkomstsangen. Energien og stemningen fortsatte igennem resten af mødet. Trods forskellighed og alder var det så fedt at se børn og voksne mødes i det fællesskab, der er i at være spejder. Det er mange år siden, at spejdergrunden i Asaa har summet af så meget liv, det er vi meget taknemmelige for, udtaler Christina Kjeldahl, leder i Asaa.
 
Og venskabet fortsætter, allerede her i weekenden havde Hjallerup Spejderne fået lov at låne Asaa spejdernes hytte og grund til en forårslejr for spejderne i 0. til 3. klasse.
Det blev ifølge Hjallerup Grønne Spejdere en skøn forårslejr i Asaa. De fortæller:
- Vores venskabsgruppe fra Asaa KFUM havde været så venlige at låne deres spejderhus til os, og dermed havde vi de skønneste rammer for et hyggeligt samvær. På lejren tog vi mærket Kystvogter, der blandt andet gik ud på at vandre til kysten, samle skrald og lave strandtrolde ud af det affald, vi fandt. Der var tid til leg på havnen, hvor vi også blev inviteret på varm kakao og kage af Café Hawblik. Aftensmaden blev indtaget i spejderhuset, og dagen blev afsluttet med lejrbål, sange og sketches. Søndag morgen stod den på morgenmad, oprydning og rengøring, hvor alle hjalp til. Der var også tid til leg, inden alle spejdere blev hentet. Vi glæder os allerede til næste lejr, som bliver MUS-lejr på Thorup Hede i juni 2023.
Ultimate Web