Smuk granpyntning på Hjallerup Kirkegård

granpyntning.jpg
26-10-2020

I den kommende tid bliver alle arbejdsdage brugt til det store årlige arbejde med granpyntning af gravstederne. Enten det stormer, sner eller regner, så skal arbejdet gøres.
”Vi klæder os på efter vejret, men naturligvis nyder vi mest arbejdet, når solen skinner, og temperaturen er på plusgrader,” fortæller medarbejderne Anette Nielsen og Maria Orwen.
Der bliver brugt forskellige slags gran, som giver forskellige grønne farvenuancer. Især nobilis og nordmannsgran bliver brugt. Disse gran bliver suppleret med andet stedsegrønt, og især blomsten fra Skimmia giver et farvemæssigt smukt resultat.
Pyntningen kan foregår direkte på gravstedet eller kan laves indendørs som en dekoration, der efterfølgende placeres på gravstedet.
”Vi starter altid granpyntningen mod vest/nordvest, hvor vi har få træer. Kommer der sne og frost, får vi besøg af både rådyr og harer, som spiser de grønne knopper  på planterne. Også fuglene kan lave lidt rod i grandækket, hvis de må lede efter føde. Vi lægger grandækningen meget tæt, ellers vil vinden kunne få fat og sprede den,” fortæller graver Elin Brinkmann og fortsætter:
”Alle er velkommen til at besøge kirkegården og se dekorationerne på gravstederne. Kirkebygningen er lige blevet færdigrenoveret og er sammen med kirkens nye tag en smuk oplevelse, som vi bare kan anbefale at opleve.”

 

Ultimate Web