Skyggebørn – ”sorg uden filter”

skyggeboern.jpg
08-11-2021

Godt 120 deltagere havde fundet vej til Hjallerup Kro, da Dronninglund Rotary Klub inviterede til en aften med Skyggebørn, en organisation, der bistår børn i sorg – en sorg ”uden filter”.
Her fortalte formand for bestyrelsen Preben Hansen og organisationens stifter Jes Dige engageret om den indsats, Skyggebørn gør for at gøre børn og unge trygge i sorgen, når de har mistet et familiemedlem el-ler er kommet tæt på livstruende sygdom i familien.
Skyggebørn, der er startet i Aalborg i 2017, udøver sin virksomhed hver dag året rundt i både Aalborg, København og Aarhus gennem samtale i sorggrupper og på individuel basis, i et fællesskab af børn sammen med ligesindede. Tilbuddet til børnene er gratis, og børnene må komme i sorggruppen, så længe de vil.
- Vi stiller spørgsmålene, børnene giver svarene, sagde
Preben Hansen, der også konstaterede, at sorg fortsat er et stort tabu for mange, ikke mindst for voksne, der er ramt, og som måske derfor ofte har svært ved at forstå og støtte børnene i deres sorg over at have mistet.
Navnet Skyggebørn stammer fra en 13-årig pige, der i en samtale fortalte, hvordan hun var overladt til sig selv med sin sorg – var blevet et skyggebarn, som hun selv sagde.
Jes Dige fortalte med flere eksempler, hvor vigtigt det er i sorgprocessen at gribe øjeblikket i mødet med barnet og fokusere på det, barnet er optaget af her og nu.
- Det handler om at være, ikke om at redde, betonede han.
Også han gav eksempler på de pårørendes fravær og manglende støtte, ikke mindst fordi de selv er tynget af sorgen og derfor har svært ved at have overskud til børnene og ikke magter at sætte sig ind i deres tankegang i svære situationer.
Økonomien til indsatsen skaffes gennem fonde, virksomheder, private og organisationer som Rotary.
Jens Gjødsbøl, medlem af Dronninglund Rotary Klub, der også er medlem af Skyggebørn, ledede aftenen og sluttede med en stor tak for en tankevækkende aften og til foredragsholderne for deres indsats for Skyggebørn. Samtidig kunne han overrække en check på 17.000 kroner, som efter mødet blev øget til 19.000 kroner.

 

Ultimate Web