Salget hos Vicca.dk afspejler udviklingen i samfundet

vicca.png
27-04-2020

Der har været drøn på hos Vicca.dk siden den 11. marts, hvor Mette Frederiksen og Søren Brostrøm blandt andre fortalte danskerne, at de ville blive nødt til at lukke Danmark delvist ned. Siden da har der ikke været megen tid til at følge med i de efterfølgende pressemøder, men blot ved at se på, hvad kunderne har bestilt, har Vicca.dk simpelthen kunne aflæse udviklingen den sidste måneds tid.
Vicca.dk har måttet lukke den fysiske butik i Nordjylland, da den ligger i en arkade i Hjallerup. Men heldigvis har de også en webshop – og derfor har deres kunder kunnet blive ved med at handle, til trods for den delvise nedlukning.

Den 11. marts – opgavebøger til børnene
Søren & Mette: “Vi bliver nødt til at lukke daginstitutionerne og skolerne ned.”
Alvoren gik op for os alle sammen, og allerede om aftenen begyndte ordrerne på opgavebøger at strømme ind. Forældrene til de mindste børn skulle nemlig selv til at undervise deres børn, samtidig med at rigtig mange skulle arbejde hjemmefra. Så inden skolerne fik styr på, hvordan hjemmeundervisningen skulle foregå, var der rigtigt mange forældre, der fik bestilt opgavebøger til børnene.

Den 18. marts – Leg og lær-produkter
Søren & Mette: “I må max samles 10 personer.”
Nu havde vi alle været hjemme med børnene i en uge, og det gik op for os alle sammen, at der nok vil gå noget tid, inden børnene kom i skole igen. Der skulle andre midler til – specielt når man både skulle være lærer og arbejde hjemmefra.
Så salget drejede over i Leg og lær-produkter, der bedre kunne motivere børnene til hjemmeundervisningen, give noget mere bevægelse og alternative måder at lære på. Der blev også skruet op for handlen af spil, der træner indlærings- og koncentrationsevnen.

Den 23. marts – Krea og puslespil
Søren & Mette: “Vi forlænger den delvise nedlukning til den 13. april.”
Nu blev der brug for pusterum ude ved de danske børnefamilier. Børnefamilierne i Danmark skulle fortsætte hjemmeundervisningen, og behovet for noget, der kunne give en pause for kaosset, voksede. Så nu sendte Vicca.dk rigtigt mange varer til kreativ udfoldelse afsted til hele landet. Der er blevet produceret rigtig mange perleplader, malet på sten og tegnet meget i børnefamilierne. Derudover kom der ekstra gang i puslespillene, både til børn og voksne.

Den 6. april – Skoletasker og skoletilbehør
Søren & Mette: “Daginstitutioner og de yngste klasser skal starte op igen efter påske.”
Så kom der gang i skoletaskerne. Forældrene til alle de små, der skal begynde i førskole, fik travlt med at få den første skoletaske i hus. Til de større børn, hvor forældrene havde opdaget, at skoletasken vist trængte til en opgradering, og til dem, der havde glemt at få frokostresterne op af skoletasken for en måned siden. Skoletilbehøret fik også fart på. Penalhusene var blevet gået igennem, og der skulle fyldes op, så børnene var klar til at skulle tilbage i skole efter påske.

Den 13. april – Køletasker, madkasser, drikkedunke og børnehavetasker
Alle forældre får besked om de ændringer, der bliver i dagligdagen, fra institutionerne og skolerne.
De børn, der har haft madordning, skal til at have frokost med selv – børnene må ikke sætte deres mad i klassens køleskab, og rigtigt mange børn skal opholde sig meget udenfor. Det kunne aflæses i salget, der nu gik over i køletasker, til erstatning for køleskabet. Madkasser og drikkedunke til alle dem, der normalt ikke selv har maden til skoledagen med. Rigtigt mange børn skal nu afleveres udenfor og selv sørge for at få deres ting med ind. Så det gav et behov for en god børnehavetaske.

Hos Vicca.dk er de enormt taknemmelige for, at så mange har valgt at støtte en lille dansk butik. De har oplevet en stigning i omsætningen på 100 % i forhold til samme periode sidste år – og det er på trods af, at den fysiske butik har været lukket i en måned, da den ligger i Hjallerup Arkaden og derfor måtte lukke helt ned den 18. marts.
Vicca.dk var ellers i gang med en udvidelse af den fysiske butik og havde planlagt stor åbning i slutningen af marts med Danmarks største skoletaskebutik og en udvidelse af resten af sortimentet inden for leg og lær, motorik, krea, skoletilbehør og hjælpemidler til børn i den gamle del af butikken.
Indehaver Charlotte Thyrring Engsig fortæller, at de nu har fået lov til at åbne butikken med indgang ad bagdøren. Og nu glæder de sig til at vise den nye butik frem – ”Da vi er en oplevelsesbutik, har vi været nødt til at pakke en del ting ned. Så børnene må vente lidt med at bruge for eksempel stavebordet og spillebordet. Men vi har heldigvis rigtigt god plads i butikken, så vi kan sige velkommen til vores kunder i butikken på en forsvarlig måde.”
Så er det store spørgsmål, hvilken del af Vicca.dks sortiment, der kommer i fokus i den næste fase. ”Hvis vi skal komme med et bud, så bliver det nok vores hjælpemidler og ting til at reducere stress,” udtaler Charlotte Thyrring Engsig og fortsætter – “Der sidder stadig rigtigt mange børn og unge derhjemme. Og jeg ved, at mine egne børn er ved at blive ret frustrerede. Derudover så er det en helt anden verden, vores børn kommer tilbage til, og der bliver en del børn og unge, der får brug for noget ekstra hjælp til at komme godt og sikkert i gang igen.”

 

Ultimate Web