Så er gederne tilbage i Ekko Parken

Geder.jpg
Gederne lukkes ud i Ekko Parken.
  • Geder.jpg
  • Geder1.jpg
24-04-2023

Der var virkelig markedsstemning i lørdags, da Hans Jensen ankom klokken ti med sine geder og gedekid. Folk havde samlet sig rundt om det nye hegn for at se, når gederne blev lukket ud af hestetraileren. Gederne sprang ud på det friske græs sammen med de små gedekid og løb omkring lidt forvirrede. Der var ni store geder og 10 gedekid, som blev lukket ud i den store indhegning i Ekko Parken. Mange børnefamilier var kommet til parken for at tage imod gederne. Flere hundrede stod klar til at se gederne ankomme. Et nyt hegn var blevet sat op siden sidste efterår.
- Vi har været nødsaget til at opsætte et nyt og mere solidt hegn til gederne. For mange geder fik hornene viklet ind i det gamle hegn og døjede med at komme fri. Med det nye hegn kan gederne ikke stikke hovedet igennem. Publikum kan sagtens fodre gederne oven over hegnet eller gå ind i indhegningen, fortæller Claus Jørgensen fra udvalget under Samvirke. Han fortsætter:
- Hegnet har Samvirke betalt. Det har kostet op mod 100.000 kroner, men er også meget mere solidt end det gamle. Institutionen Gaia står stadig for opsyn med gederne. De skal sørge for vand og i den første tid også foder, indtil græsset er stort nok til at mætte gederne.
Efter gedernes ankomst bød formanden for Samvirke Steen Søgaard Petersen alle interesserede til at komme over på Markedspladsen, hvor der var gratis forfriskninger til både børn og voksne. Der blev serveret hotdogs, popcorn, slush-ice og diverse drikkevarer til både børn og voksne. Der var også mulighed for at blive skrevet op som frivillig til Hjallerup marked og høre om de frivilliges mange arbejdsgrene.
Der var opstillet rigtig mange borde og bænke, som folk kunne sætte sig ved, mens de nød de gratis forfriskninger. For børnene var der opstillet to hoppeborge, og der var mulighed for at få en ridetur. De Grønne Spejdere stod i røg og damp og sørgede for mulighed for bagning af snobrød og for at riste skumfiduser.
Flere hundrede hyggede sig på Markedspladsen nogle timer, så man fornemmede lidt af den kommende markedsstemning på pladsen.
Fra Samvirke var flere fra bestyrelsen til stede. Næstformand Keld Nielsen fortalte en vigtig nyhed, som nu viderebringes:
- Det er igen muligt for byens borgere at leje telte. Man henvender sig til teltudvalget og hører nærmere. På repræsentantskabsmødet i november blev der lukket for udlejning af telte til byens borgere. Der er nu fundet en løsning, et samarbejde med ”Mads og Lasse”, så man skal bare henvende sig til teltafdelingen på mail, oplyste Keld Nielsen.
Med det gode vejr blev det hygge og leg for mange børnefamilier. Mange tilflyttere følte, at de var blevet optaget som en del af familien Hjallerup og glædede sig til markedet.

 

Ultimate Web