Rotary-pris til Rødder og Vinger

pris.jpg
18-07-2022
I år tilfaldt prisen aktivitetsforeningen Rødder og Vinger fra Flauenskjold, en forening for hele familien, som især henvender sig til børn og unge. Uddelingen skete ved en sammenkomst på Paradisjorden i Sæby, hvor foreningen optrådte med sine aktiviteter i forbindelse med Historiske dage i Sæby.
 
I sin tale i forbindelse med overrækkelsen af prisen roste præsident Finn Krogsgaard foreningen for at tænke på andre, tage ansvar og gøre en forskel. Begreber, som Rotary også identificerer sig med. Og han begrundede valget af Rødder og Vinger således:
- I laver gøgl, hvor børn og unge hver fredag kan komme og gøgle, lære drama og bruge kroppen på en anderledes måde. Og hvor I lærer dem at optræde i deres eget tempo og stimulerer deres selvtillid. Som I også praktiserer i denne uge på de historiske havnedage her i Sæby.
I laver rollespil med en magisk skole, hvor børn og unge lærer at bekæmpe det onde med magi, og hvor I også bruger den lokale historie og de lokale steder.
Endvidere har vi lagt vægt på, at mange af børnene og de unge ikke er en del af et fællesskab i forvejen, men kan komme hos jer for at få et meningsfyldt tilhørsforhold, fortalte Finn Krogsgaard, som sluttede sin tale med at håbe, at prisen vil blive brugt til, at også børn fra hjem, hvor økonomien ikke er den bedste, kan få del i fællesskabet.
 
Dronninglund Rotary Klub er en del af et internationalt netværk for mænd og kvinder med cirka 1,2 millioner medlemmer verden over, der ønsker en menneskelig og faglig udvikling på tværs af fag-grænser og generationer.
 
I Danmark er der 10.000 rotarianere fordelt på cirka 290 klubber. Brønderslev, Dronninglund og Hjallerup Morgen Rotary klubber har tilsammen cirka 100 medlemmer og dækker Brønderslev kommune.
Ultimate Web