Rosa tager skraldet

rosa.jpg
06-01-2020
Det er et flot syn, når Rosa sammen med sin ejer Bent Ryelund viser sig i gadebilledet i Klokkerholm, hvor hunden kommer trækkende med prærievognen efter sig. Et par dage efter nytårsaften blev der ryddet grundigt op på den lokale Idrætsplads i Klokkerholm. Der var en hel vognfuld affald fra nytårsskyderiet.
”På vores vej til Idrætspladsen mødte vi flere borgere, som ryddede op i gaden. En ung far havde taget sine to sønner med, og der blev fyldt i de medbragte poser. Også en dagplejemor fyldte poser op. Hun lærte børnene, at ved fælles hjælp bliver gaden smuk at se på igen,” fortæller Bent Ryelund.
Den meget kærlige og sociale hund Rosa af racen Berner Sennen har for nylig gennemgået en prøve for at blive erklæret egnet som besøgshund. Hunden kommer regelmæssigt med sin ejer på besøg på plejehjemmene Hellevadlund i Klokkerholm og Elmehøj i Ø. Brønderslev.
Bent Ryelund fortæller videre, at han desværre for tiden er sygemeldt efter en skulderoperation og derfor må lave noget nyttigt, som skulderen tillader. Et er, at han sammen med hunden rydder op, men han er også gået ind i en klub af bypedeller, som findes i Klokkerholm. Her mødes de hver anden onsdag og går en tur i byen for at se, hvad der trænger til at blive lavet, så byen holdes pæn og ren.
”På landsplan er der heldigvis kommet en anden holdning til at rydde op efter sig. Mange børnehaver lærer børnene, at skraldet ikke skal smides, hvor man har lyst, men afleveres i en skraldespand. Både min kone Kirsten og jeg prøver at gøre en forskel. En gåtur med Rosa og vogn er en hyggetur, men også en oprydningstur, som vi begge holder meget af,” slutter ægteparret Kirsten og Bent Ryelund.
Ultimate Web