Røde Kors inviterer til åbningsfest i ny café i Dronninglund

Billede_1.jpg
08-08-2023

Røde Kors Dronninglund-Hjallerup vil skabe ”ET ÅNDEHUL I HVERDAGEN” med ny café i genbrugsbutikkens gamle lokaler i Dronninglund.

Til august åbner Røde Kors Dronninglund-Hjallerup den nye café i Dronninglund. I den forbindelse inviteres alle til stor åbningsfest, hvor Anders Ladekarl, der er generalsekretær i Røde Kors Danmark, samt borgmesteren i Brønderslev Kommune, Michael Klitgaard, også kigger forbi.

Den nye café flytter ind i lokalerne på Slotsgade 60, der tidligere husede byens Røde Kors butik. Den nye butik flyttede i januar i nye og større lokaler lige på den anden side af gaden.

Sammen mod ensomhed
Tidligere på sommeren præsenteredes Danmarks første nationale strategi mod ensomhed ved et pressemøde på Christiansborg. Strategien er udformet af 115 organisationer på tværs af brancher og fag med Røde Kors og Ældre Sagen i spidsen. Formålet er at halvere ensomhed i Danmark i 2040, og her kommer den nye Røde Kors Café i Dronninglund ind i billedet.

”Vores nye Røde Kors café, skal være et sted, hvor man kan komme ind og få sig en kop kaffe og en hyggelig snak med vores frivillige og andre gæster. Vi kommer også til at byde på forskellige arrangementer, som man kan deltage i kvit og frit. Målet med caféen er ikke at tjene penge, men derimod blot at skabe et åndehul i hverdagen,” siger Hans Jørgen Dalum, der er formand for bestyrelsen i Røde Kors Dronninglund-Hjallerup.

Idéen til caféen opstod, efter at han havde været til Landsmøde i Røde Kors tidligere på året. Her var der nemlig et særligt stort fokus på at fremme de forskellige lokalafdelingers lokale hjælpearbejde og især i forhold til aktiviteter, der kan være med til at modarbejde ensomhed.

Noget for enhver smag
Den nye café skal naturligvis drives af frivillige kræfter, og der vil blive mulighed for at købe lidt mad og drikke fra andre lokale forretningsdrivende. Derudover vil der løbende komme forskellige sociale arrangementer på programmet som morgen- og eftermiddagskaffe, morgensang, nyheds- og avislæsning, lektiehjælp, skak- og billardturneringer, hjælp til EDB, cykelværksted, familienetværk og meget andet. Målet er at ramme bredt og for alle aldersgrupper.

Den nye café får også brug for frivillige, der har lyst til at hjælpe med den daglige drift af caféen og ved de forskellige arrangementer. Som frivillig i Røde Kors caféen bliver man en del af et fællesskab, samtidigt med at man gør en forskel i lokalsamfundet.

Røde Kors caféen i Dronninglund slår dørene op fredag den 18. august, hvor alle er inviteret til stor åbningsfest.

Ultimate Web