Rejsegilde på Smedegården i Hjallerup

rejsegilde.jpg
25-10-2021
Det var en stolt og tilfreds bygherre Orla Nielsen med byggefirmaet Escot, der kunne byde en stor og interesseret forsamling velkommen til rejsegilde. Rigtig mange havde taget imod invitationen til at bese en færdig-møbleret lejlighed, opleve miljøet og få lidt mere information om byggeriet og se det på tæt hold. Orla Nielsen sagde i sin velkomsttale:
- Jeg vil gerne takke Byrådet for den uvurderlige hjælp, I har ydet. Tak for samarbejdet og opbakningen igennem hele processen. Tak til lejerne, som flytter ind 1. november. Der er 13 lejligheder klar til indflytning nu. I den færdige blok er alle lejligheder udlejet på nær to. Den ene er i dag brugt til fremvisning og er møbleret, så I kan se mulighederne. Der er mulighed for at komme på ventelisten til de øvrige lejligheder.
Borgmester Mikael Klitgaard fortsatte og sagde i sin tale:
- Det er en stor fornøjelse at være med i dag. Byggeriet ligger meget centralt i byen og vil blive til glæde for mange. Hjallerup er en by med sammenhold, en by i udvikling. Snart indvies en ny børnehave, planer om en hal tre er på vej, skolen udbygges, og meget mere sker i Hjallerup. Det er nødvendigt for en kommune at træffe beslutninger og have økonomi til det, vi skal gøre. Vi skal samarbejde med energiske mennesker, der vil gøre noget for vores by. Her er det Orla Nielsen og firmaet Escot, der har kreeret og lavet dette spændende byggeri. Vi har diskuteret meget, men heldigvis er det nu sket. Jeg vil takke Orla for dette fantastiske byggeri, der vil blive en gave til Hjallerup. Jeg håber, vi kan fortsætte det gode samarbejde for Hjallerups udvikling til gavn for byen, for Orla og for kommunen, slutter borgmester Mikael Klitgaard, og der råbes hurra.
Flere af de fremmødte blev så begejstrede for, hvad de så og oplevede, at de straks blev skrevet op til en af lejlighederne i en af de andre blokke, som først vil stå færdig til foråret. Den sidste blok, den fjerde blok vil først være bygget færdig sidst på året 2022.
En lejlighed i vestfløjen på cirka 90 kvadratmeter blev vist frem i stueetagen. Lejligheden indeholdt et stort køkken-alrum, stue, et soveværelse, et meget stort badeværelse, så kørestolsbrugere kan have en hjælper med og dreje rundt på stedet, et ekstra værelse og et lille depotrum. I lejlighederne mod vest og syd er der altaner. De andre lejligheder har en stor og bred svalegang. Mange roste det smukke byggeri og fremhævede de mange muligheder for at danne fællesskaber. Der vil være seks områder med udbyggede glaspartier fra svalegangene, hvor der bliver placeret borde og stole. Her kan man sidde og snakke, drikke kaffe, spille kort og meget andet. En stor gårdhave med springvand og stier vil også blive etableret. Endvidere opføres der et orangeri og mange flere spændende ting. Det sociale, fællesskabet bliver højt prioriteret i byggeriet. Ingen skal føle sig ensom. Hele byggeriet emmer af muligheder for at opbygge fællesskaber på kryds og tværs og skabe et godt trivselsmiljø for alle. Der vil stå en lejlighed ledig til udlejning til mindre fester og overnattende gæster, som kan leje den for en kort periode.
Hvem er lejlighederne beregnet til? Lejlighederne er ifølge Orla Nielsen til både unge og ældre og er udstyret med mange skabe. I køkkenet er der som noget særligt et viktualieskab, som ville være en stor hjælp for kørestolsbrugere, men en praktisk foranstaltning for alle.
I kælderen findes depotrum til alle lejligheder. Her er der desuden plads til opbevaring af cykler og plads til et lille værksted. Der er parkeringsplads til hver lejlighed udenfor og ekstra pladser til gæster.
Mange af byens borgere mødte frem for at se byggeriet og var meget begejstrede for det, de så.
Pølsedrengene serverede pølser og drikkevarer til alle. Der var opsat caféborde, så man stående kunne nyde serveringen, og endvidere borde og bænke, så der var mulighed for en siddeplads. En god stemning fyldte området, og mange fik svar på de spørgsmål, de kom med. Adskillige blev skrevet op til en lejlighed.

-Jeg er slet ikke i tvivl om, at vi hurtigt vil få alle lejlighederne udlejet, så snart de er færdige. Vi glæder os over at få så mange positive tilkendegivelser både med hensyn til byggeriet og til indretningen af lejlighederne. Vi håber at få dannet et godt trivselsmiljø lige fra starten, slutter Orla Nielsen fra byggefirmaet Escot.
Ultimate Web