Præmiering af årets nybyggerier i Hjallerup 2018

Praemierede-nybyggerier-2018.jpg
04-03-2019
Det var to par glade nye Hjallerupborgere, der på Hjallerup Borgerforeningens generalforsamling blev tildelt præmien for årets nybyggeri 2018. Dommerkomitéen, der består af arkitekt Preben Rottbøll, viceborgmester og formand for Teknik og Miljø Karsten Frederiksen og repræsentant for Hjallerup Borgerforening Vagn Kraglund, der gennem den seneste måned havde arbejdet med at finde frem til Årets Nybyggeri – og Årets Bygningsrenovering i Hjallerup 2018. Projektet startede i 2017. I år var der ingen kandidater til præmie for Årets Bygningsrenovering 2018.
Derimod havde dommerpanelet fundet frem til to vindere af Årets Nybyggeri 2018. Efter et meget hårdt opløb, hvor der var kandidater fra såvel Vestbyen som områderne på og omkring Skelbakken.
 
Vagn Kraglund fra dommerpanelet fortæller, at det var imponerende oplevelser at besøge de 7 parcelhusfamilier, som kandiderede til at vinde nybyggerprisen. Det var tale om primært unge familier, som alle havde valgt at have Hjallerup som bopæl de næste mange år. Vi blev mødt af nye husejere som udstrålede en enorm idérigdom, energi, kreativitet samt begejstring for Hjallerup og dens kultur og foreningsliv. Vi er blevet opdateret på en række faktorer, som er årsagen til at Aalborg, Støvring, Vodskov og mange, mange andre byer blev valgt fra, når de unge skulle vælge deres fremtidige bopæl.
 
Derfor valgte vi Hjallerup
Blandt byens store fortrin blev der nævnt faciliteter som skole, idrætscenter, svømmehal, stisystemer, ridebaner, Hjallerup-kulturen ved besøg i byen, byens aktiviteter, byens handelsliv, nærhed til motorvej samt den igangværende planlægning af den fortsatte udvikling af byen. Alle har meldt ud, at de ønsker at bidrage til at udvikle byen baseret på de forhold de er blevet bekendt med efter de er flyttet til Hjallerup.
 
De to vindere af prisen
Der var som nævnt et spændende opløb frem mod udpegning af to vindere, hvor dommerpanelet fandt, at begge nybyggerier skulle udnævnes til Årets Nybyggeri i Hjallerup 2018. De to vinderhuse er placeret på henholdsvis Skelbakken 71 og Skelbakken 73. Præmien til de to vinderfamilier var: 1 bronce skilt med gravering på træplade, 1 Diplom i sort ramme samt 1 middag for husstanden på Hotel Hjallerup Kro.
 
Begrundelser for valgene
Arkitekt Preben Rottbøll nævnte en række årsager til valgene af de to nybyggerier. Bl.a. nævnte han, at ejendommen har et vellykket og smukt stykke boligarkitektur, hvor der er et sikkert hovedgreb om udformning og indretning med et stort og højloftet centralrum, med køkken og spiseplads, som fungerer som fordelingsrum til resten af husets funktioner. Der er således ikke megen spildplads og separat voksen- og børneafdeling med store værelser. Huset vinder på sit supplerende materialevalg, det tekniske inventar og ikke mindst de fine detailløsninger, hvor der ikke er gået på kompromis.
Ejendommen er valgt på moderne boligarkitektur med et personligt præg og velvalgte - og ikke altid helt billige - materialer. Flot og berigende samspil med husets arkitekter og bygherrerne, som har vidst nøjagtig, hvad de ville have. Det smukke materialevalg og den gode disponering af dette egoisthus’s plan. Facade med cedertræslameller i facade og udhæng, kobberinddækninger og murværk med kulbrændte sten i vildt forbandt er elementer, der viser overskud og er over, hvad man normalt oplever.
Ultimate Web