Politikens Undervisningspris gik til en Hjallerup-lærer

pris.jpg
13-05-2019
Der var fest på lærerværelset dagen efter overrækkelsen. Mette skulle lige klare en eksamen i diktat, inden hun kunne slappe af og lade sig hylde.
Skoleleder Michael Ring holdt tale og læste nogle af elevernes tekster til indstillingen op.
”Mette er en fantastisk lærer. I hendes fag lærer man altid på en sjov måde. Man føler, at hun er blevet en ekstra mor for os alle på de tre år, vi har haft hende. Hun har samlet vores klasse til en stor familie, og vi holder meget af hende,” skriver en elev fra 9. klasse i indstillingen. Både elever og flere forældre giver udtryk for, at Mette Kierkegaard-Kjær har formået at få eleverne til at yde deres bedste fagligt og formået at skabe et godt socialt og trygt klima i klassen.
Netop disse mange rosende ord fra elever og forældre fik dommerne til at vælge hende som Danmarks bedste lærer i grundskolen og dermed prisen. Med Undervisningsprisen på 75.000 kroner, hvoraf institutionen skal have en tredjedel og skattefar også en pæn del, bliver der et rimeligt beløb tilbage til hende selv.
”Jeg er naturligvis stolt og beæret over udnævnelsen. Jeg vil gerne bruge pengene, der er tilbage, til en rejse med min familie. De skal også have del i min gave,” fortæller Mette hurtigt, inden hun skal videre i sin arbejdsdag med undervisning.
”For Hjallerup Skole betyder sådan en udnævnelse rigtig meget.
Mettes klasse 9.c, som har 24 elever, er en dejlig klasse. Mette er engageret både fagligt og i hver enkelt elev. Det har medført, at klassen fungerer godt socialt. Hele teamet omkring årgangen fungerer rigtig godt, og derfor skulle ikke kun Mette, men også hendes team med til København og være med i overrækkelsen,” fortæller skoleleder Michael Ring.
Ultimate Web