Plejehjemsbeboerne på tur i veteranbiler

veteran.jpg
26-08-2019
Klokken 10 den 21. august rullede tre flotte veteranbiler op foran Plejehjemmet Stengården for at give en gruppe beboere en tur med en veteranbil ud i det grønne for så at stoppe ved Hjallerup Mekaniske Museum. Svend Keller kom med sin gamle Chevrolet fra 1939, Finn Thomsen med sin Citroen HY fra 1974 og Niels Jørgen Lythje sin Chrysler fra 1986. Sidstnævnte havde iført sig sit fineste sorte tøj med hvid skjorte og høj hat. Kørestolsbrugerne måtte sammen med frivillige tage turen til fods til Museet.
Omkring 30 personer deltog i arrangementet. På Museet fik beboerne en rundvisning. Her kunne de se gamle traktorer, biler, fly, motorcykler, knallerter, radio og fjernsynsapparater og meget mere. Besøget sluttede med kaffe og sandwich, som plejehjemmet havde givet beboerne med på turen.
Da alle var samlet i Museets Café bød Karsten Knudsen, der er tovholder i Kirkens Besøgstjeneste, velkommen og takkede for, at de måtte komme og se museet og få en køretur i veteranbilerne.
Sven Keller fra museet fortalte kort om museet:
”I 2004 blev den gamle ridehal sat til salg. Der blev forhandlet med Samvirke om pris og muligheder for brug af bygningen. Til sidst blev bygningen købt af museumsforeningen for en krone. Den var i særdeles dårlig stand. Vi knoklede for at få den renoveret. Der er lagt nyt tag på over nogle år. I dag har vi en flot bygning, en vekslende udstilling og en dejlig café, hvor vi kan tage imod grupper, der ønsker at se museet og derefter få kaffe og kage i vores Café. Vi har en årlig udgift på 80.000 kroner, som vi afholder selv ved sponsorbidrag, entreindtægter og medlemskontingent. Hver lørdag og tirsdag kommer frivillige og arbejder med vedligeholdelse og renovering af vores genstande,” fortalte Sven Keller fra Hjallerup Mekaniske Museum.
Karsten Knudsen sluttede arrangementet med at sige tak til Museet, tak til bilejerne og sige på gensyn næste år. I flere år er der arrangeret en sådan tur for plejehjemsbeboerne.
Ultimate Web