Plejehjemmet Stengården tager sin nyindrettede spisestue og køkken i brug

plejehjem.png
11-01-2021

Der var feststemning på Plejehjemmet Stengården, da deres nye spisestue og anretterkøkken blev taget i brug. Bordene var pyntet med flag, champagneglas og kaffekopper, der skulle bruges til indvielsen. Plejecenterleder Bente Ottesen bød beboerne velkommen i den nye spisestue og kunne fortælle, at det nu var muligt at indtage alle måltider her. Der var plads til alle 30 beboere, som hjemmet er indrettet til. Hun glædede sig over, at de nu havde mulighed for at mødes og være sammen til måltiderne hver dag, hvor fællesskabet kunne udbygges med plads til alle på hjemmet.
Der blev skålet med et glas Asti og serveret lækre kransekager fra Hjallerup Bageri. Hele personalet deltog i festlighederne, og indvielsen blev et festligt indslag i en ellers lidt kedelig coronatid. Heldigvis havde Rasmus Mose, som er social- og sundhedsassistent på Stengården, taget sin harmonika med på arbejde denne dag, så der blev spillet lystigt, og det festliggjorde indvielsen.
Historien bag tilladelsen til indretningen af spisestuen og anretterkøkken skal ses i forbindelse med et afholdt diamantbryllup på hjemmet, hvor byrådsmedlem Klaus Klæstrup deltog.
- Vi havde i personalegruppen længe talt om, hvordan vi kunne få det gamle produktionskøkken fra 1992 lavet om til en spisestue og et anretterkøkken. Vi drøftede det med byrådsmedlem Klaus Klæstrup, som kom for at gratulere diamantbrudeparret. Han var med på ideen og hjalp os videre med ansøgninger om tilladelse og kapital til projektet.
Det glæder os meget, at vi nu kan udbygge fællesskabet for beboerne og spise sammen til alle måltiderne, fortæller Bente Ottesen og fortsætter:
- Til foråret, når forhåbentlig de mange restriktioner er ophævet, bliver det muligt at komme mere ud i naturen. Ud over kirkens Gå-med-venners ture med beboerne er der nu indkøbt en ladcykel til kørestol, som vil give nye muligheder.
I en samtale med Bente Ottesen et par dage efter indvielsen fortæller hun, at beboerne nu er begyndt at spise mere, end de plejer. De samles til morgenmaden, og de hygger sig meget mere sammen.

 

Ultimate Web