Pilgrimsvandring til Sømosen for årets konfirmander

vandring.jpg
21-09-2020

På grund af coronakrisen blev de to klasser fuldstændig adskilt med hver sin præst tilknyttet. Pilgrimsvandringen startede med en introduktion i kirken for hver klasse og dernæst bustransport til Sømosen også med hver sin klasse.
På Sømosens parkeringsplads blev mosens historie fortalt. Dernæst var der fokus på Jesus og hans disciples vandringer og det at være rejsende i livet. Hvert konfirmandhold blev inddelt i grupper på seks, som skulle søge efter og gerne finde en nøgle til den videre tur.
Turen videre gik til Spejdercentret Thorup Hede, hvor en følgebil havde forfriskninger med i form af kage og saftevand. Det gav lidt fornyet energi, så den næste opgave kunne klares. Konfirmanderne blev samlet ved den store sten ved Thorup Hede, hvor Torben Sanden fortalte om Kællingen, der hadede kirkeklokker. Med store sten prøvede kællingen ifølge sagnet at ramme kirkeklokken for at få den til at tie. Til den historie blev knyttet tanker om den første kirke, forfølgelse af de kristne og kirkeklokkernes kalden på mennesker, der har brug for ro og vejledning. Endvidere blev teksten om kvinden, der blev grebet i ægteskabsbrud, læst op og diskuteret.
Fra Thorup Hede gik konfirmanderne videre til Thorup by, hvor Kirsten og Mogens Hajslund havde inviteret til besøg i haven, og hvor alle kunne spise deres frokost. Her blev teksten om bespisningsunderet af de 5.000 mennesker i ørkenen oplæst. Marie Kirketerp fortalte videre, at mennesket lever ikke af brød alene, men af ordene fra Guds mund. Den medbragte nøgle, som blev fundet ved første post, blev her brugt til at låse et skrin op, som indeholdt små pakker med småkager med et indbagt bibelord på papir. På turen videre skulle konfirmanderne i stilhed tænke over bibelordet.
Vandringen fortsatte til kirkeruinen af Hundslund kirke, hvor Heidi Mølgaard fortalte historien om kirken fra år 1000, om pestens hærgen i området i 1300-tallet og om flytning af kirken og affolkningen af området. Her var temaet kirkens fællesskab og diakoni.
Den sidste post var vandringen på Kongevejen ved Galgehøjene, hvor historien om Ane Hansdatter Koldings henrettelse blev fortalt. Påskens evangelium blev på den sidste del af turen levendegjort. Der var palmer i brug til Palmesøndag, aske til Askeonsdag, nadver til Skærtorsdag og ispinde lavet til kors Langfredag.
Turen gik nu tilbage til Hjallerup Kirke, hvor der var forfriskninger, og pilgrimsvandringen blev sluttet af i kirken med fortællingen om opstandelsen påskemorgen.
På spørgsmålet til konfirmanderne, hvad de havde fået ud af turen, lød svaret næsten i kor:
”Vi har haft en fantastisk spændende tur, hvor vi har oplevet et rigtig dejligt fællesskab, prøvet spændende aktiviteter og hørt lærerige bibelhistorier. En virkelig dejlig tur,” lød det samstemmende fra konfirmandgrupperne.

 

Ultimate Web