Over 100 gratulanter fejrede Hallens 50-års jubilæum i Hjallerup Idrætscenter

jubilaeum.jpg
02-09-2019

Det blev en festlig dag i hal A i lørdags, hvor byens folk i alle aldre kom for at ønske tillykke med de 50 år. Mens børnene hyggede sig i hal B på hoppeborge og andre i svømmehallen, var der ro til at høre de mange talere.
Formanden for bestyrelsen i Hjallerup Idrætscenter Thomas Nielsen bød forsamlingen velkommen og fortalte i korte rids om udviklingen fra hallens indvielse i 1969 til udvidelser og renoveringer gennem årene til i dag, hvor alt er overbooket. Et stærkt ønske om etablering af hal 3 gik igennem alle talerne.
”Hjallerup Idrætscenter HIC er i en eksplosiv udvikling, hvor der hele tiden kommer nye tiltag. Det er derfor vigtigt, at vi som idrætscenter følger med i udviklingen og er omstillingsparate. I denne uge fik jeg en mail fra en af vores brugere, der kunne fortælle om en medlemseksplosion, hvilket gør, at vi som klub er meget presset på tider og plads i hallerne. Vi prøver at løse de udfordringer så godt som muligt, og vi bekræftes i, at ønsket om en hal 3 med springcenter er presserende,” fortalte formanden og fortsatte:
”De etablerede sportsgrene som for eksempel håndbold og gymnastik er stadig store brugere af faciliteterne, og oven i disse kommer der så nye sports-aktiviteter som Holdfitness, der er en del af de cirka 500 medlemmer i motionsafdelingen, også her har vi set en stor udvikling i de senere år. Dertil kommer nye sportsgrene som E-sport – Hjallerup Mustangs, som er en nystartet afdeling under Idrætscentret. Vi ønsker at kunne tilbyde de bedst mulige rammer for alle.”
Formanden nævnte desuden, at man i bestyrelsen havde valgt at dedikere en plads i HIC til de ildsjæle, som har haft stor betydning for HIC’s udvikling - det, der kaldes Wall-of-fame. Op til generalforsamlingen kan man ifølge formanden indsende navne med begrundelser, så vil bestyrelsen tage den endelige beslutning.
Også borgmester Mikael Klitgaard ønskede tillykke.
”Jeg kan huske de ildsjæle i 60’erne, som i samarbejde med byens foreninger startede byggeriet, og husker de mange frivillige, der hjalp til under hele byggeriet. Jeg ved, at I ville ønske, jeg havde en spade med i dag som gave. Vi arbejder på at kunne lave en model for skolebyggeri, som også tilgodeser den manglende hal. Vi mangler lige skillingerne til projektet. Vi er glade for, at alle aldre bliver tilgodeset i jeres motionsprogram. Bevæg dig for livet for ældre over 60 er kommet godt i gang. Det glæder vi os over,” udtalte borgmesteren.
Claus Kongsgaard og Niels Jørgen Nielsen ønskede tillykke og holdt tale.
Niels Jørgen Nielsen fortalte, at han havde været med i alle årene og huskede idrætsforeningens primitive vilkår før hallen blev en realitet. Der blev nævnt ungdomsklubben på både Turisthotellet og Pophuset.
”Vi havde som unge et fantastisk fællesskab. Vi spillede indefodbold i hallen fredag fra 22-23, husker jeg. Derefter tog vi på Kroen. Vi arrangerede i hallen indefodboldstævne til jul, arrangerede koncerter med blandt andet Hornumkoret og Bøllebob, De Gyldne Løver og Lasse og Mathilde.
Det var de gamle, som startede det hele. Dem skylder vi en stor tak. Gennem årene har der været gode bestyrelser og engageret personale, og sådan vil det være fremover,” sluttede Niels Jørgen Nielsen sin tale.
Under hele receptionen underholdt musiker Christian Gleesborg. Jubilæet blev fejret med maner. Alle aldre var tilgodeset og hyggede sig på hver sin måde. Børnene med hoppeborge og i svømmehal. De voksne med lækker mad, med diverse drikkevarer og minderige taler.

 

Ultimate Web