Ørums nye kunstværk afsløret

kunst.jpg
23-04-2019
Mange borgere fra Ørum var i søndags kommet for at deltage i afsløringen af byens kunstværk, som klub to, der i 14 år har stået for byens fællesspisning og nu har valgt at stoppe, havde
doneret.
Else Marie Pedersen klippede snoren og holdt tale.
”Vi er samlet her i dag for at afsløre Ørums nye kunstværk, som Madklub to, der består af Inga Christensen, Ruth Christensen, Mille Nielsen og Dagny Knudsen, har skænket til byen. Trods en billig pris på middagen ved fællesspisningen har klubben evnet at samle penge sammen gennem de 14 år til dette kunstværk. Foruden gruppen her har også et antal frivillige bidraget med borddækning, sang, kartoffelskrælning med mere.
Madklub tre tager nu over og holder den første spisning den 16. april. En stor tak til madklubben for jeres store indsats og velkommen til den nye klub tre.”
Bucard Krull, en borger fra Ørum, som var til stede ved indvielsen, udtaler:
”I dag fik Ørum så sit eget vartegn, lavet af kunstneren Klaus Jensen af genbrugsjern fundet i Brønderslev Kommune. Værket er flot placeret midt i Ørum mellem kirken, det nedlagte mejeri samt Danmarks måske mindste rundkørsel. Meget imponerende er det, at skulpturen ikke er sponsoreret af hverken Statens Kunstfond eller Kommunen, men af mange flittige hænders kartoffelskrælning og frikadellestegning. Godt gået og tak til Madklubben!”
Madklubben i Ørum er især berømt for sit arrangement Mortens aften, hvor over 100 tilmelder sig festen, både borgere fra Ørum, men også fra andre byer. Det er ifølge Dagny Knudsen ikke kun middagen, der giver et lille overskud, men også det amerikanske lotteri, som flere har støttet med gevinster.
”Fællesspisningen og de mange arrangementer i Ørum Kultur- og Forsamlingshus giver byen nærhed og et godt fællesskab, som vi alle glæder os over og mærker hver dag,” slutter Dagny Knudsen fra Madklub to.
Ultimate Web