Ny skolepatrulje på Hjallerup Skole

skolepatrulje.png
04-05-2020

Skolepatruljens primære opgave er at hjælpe indskolingens elever sikkert og trygt over vejen om morgenen. De skal stå deres vagt hver morgen uanset vejr og vind, og det at være en del af skolepatruljen kræver, at man står tidligt op for at møde 7:45 og være klar med sikkerhedsvest og reflekspind. Desuden er skolepatruljens medlemmer selv afhængige af, at alle passer deres pligter med samme energi.
Skolepatruljen rekrutteres almindeligvis altid i overbygningen, og i indeværende skoleår har det udelukkende været 6. klasses elever, der har passet opgaven.  Da de så måtte hjem i karantæne, blev det vigtigt at finde en holdbar løsning. En mulighed blev hurtigt udtænkt af skolens ledelse.
Der er i alt fire 5. klasser på Hjallerup Skole, men da de bor i forskellige lokaler og ikke har kontakt med hinanden under coronakrisen, så var opgaven udelukkende til at løse, hvis en enkelt 5. klasse kunne varetage opgaven, og det må siges at være lykkedes. I alt 19 ud af 21 elever i en enkelt 5. klasse takkede ja til opgaven.  
Klassens lærer er - ud over at være dansk- og klasselærer - også ansvarlig for skolepatruljen, så opgaven var ikke så vanskelig at få til at gå op. Arbejdet blev hurtigt sat i gang med at danne de grupper, der står ved krydsene ved henholdsvis Idræts Allé, Skolegade og Anne Marie vej.
Her efter den første uges skolepatruljering udtaler elevernes lærer Hanne Kristoffersen: ”Jeg vil rose eleverne stort, de har taget opgaven dybt alvorligt. Deres tilgang til opgaven er præget af både stolthed og ansvarlighed: Stoltheden over at være med til at varetage en så vigtig opgave og ansvarlighed ved at tage opgaven 100 % seriøst. Vi har i den første uge gennemført små øvelser hver dag ude i de vejkryds, det drejer sig om, og hver dag får eleverne mere mod og flere idéer til, hvordan opgaven løses bedst muligt. Og bedst af alt er, at der også er 100 % forældreopbakning – tak for det, det er en stor hjælp for mig og giver tryghed for eleverne!”
Den nye skolepatrulje har allerede fuldt styr på deres udstyr, deres vagtplan og deres mødetidspunkter. De har lavet regler omkring sygemeldinger, og de udviser stor ansvarlighed. Hanne Kristoffersen udtaler til slut: ”Vi vil fra skolens side gerne bede bilisterne om at vise ekstra hensyn og følge skolepatruljens anvisninger. Hellere stoppe en gang for meget og vise hensyn en ekstra gang.”

Ultimate Web