Med bankende hjerte – Littera(gå)ture på Hjertestien

Hjerteforening.jpg
11-09-2023

Hjertet banker og pulsen dunker. En rask gåtur kan sagtens give høj puls, og kan være lige så effektiv som en løbetur i forhold til at holde sit blodtryk og kolesteroltal nede og undgå diabetes. Med hjertet i fokus, inviterer Brønderslev Bibliotek og Hjerteforeningen på littera(gå)ture, hvor litteratur kombineres med gang på Hjertestien i henholdsvis Brønderslev og Dronninglund.

Med fokus på bevægelse af både krop og sind, kan du opleve både naturtræning og naturvejleder, der bliver kombineret med litterære indslag undervejs. Med naturvejleder Knud Andersen sættes der fokus på hvad naturen gør ved os, og hvordan naturen kan bruges som forebyggende middel og udhviler vores mentale ressourcer. Netop naturens positive indflydelse anvendes også af naturtræner Rikke Ejlertsen, hvor naturens elementer inddrages som redskaber, der består af individuelle og fælles øvelser, som tilpasses deltagerne. I kombination med litterære indslag styrkes den mentale sundhed såvel som den fysiske – og skaber højt humør, glæde og fællesskab.

”Vi ønsker at sætte fokus på, at den mentale sundhed er lige så betydningsfuld som den fysiske, og sammen med Hjerteforeningen har vi sammensat forskellige gåture, der bevæger både krop og sind, hvor deltagerne kan nyde oplevelser og viden om naturen,” udtaler projektleder Ida Maagaard Jensen fra Brønderslev Bibliotek.

Turene finder sted henholdsvis den 18. september og 25. september i Brønderslev med start fra Rododendronparkens lille pavillon, og den 27. september og 4. oktober i Dronninglund med mødested ved Skovkiosken. Alle turene varer et par timer.

Littera(gå)turen er et uforpligtende fællesskab, hvor du blot skal gå med, lytte og dele din oplevelse. Turene er mellem 3 og 5 km, og egner sig ikke for gangbesværede, da der også er gang uden for de ordinære stier. Som afslutning på de hjertevarme littera(gå)ture, sluttes der af med at slukke tørsten og lidt til ganen.

Brønderslev Bibliotek og Hjerteforeningen håber at se mange nye som kendte ansigter på littera(gå)turene, der er støttet af Bevæg Dig For Livet-puljen i Brønderslev Kommune. Puljen sætter fokus på bevægelse og fællesskaber, og understøtter visionen om at 75% af borgerne i Brønderslev Kommune skal være fysisk aktive i 2024.

Det er gratis at deltage på alle turene, og nærmere information kan findes på Brønderslev Biblioteks hjemmeside, hvor du også kan tilmelde dig turene i henholdsvis Brønderslev og Dronninglund.

Ultimate Web