Mange besøgte kirkegården i påsken

2_piger.png
  • 2_piger.png
  • Kors.png
20-04-2020

Kirkegårdspersonalet var efter en lang vinterpause atter kommet i arbejde i slutningen af marts, og det første store arbejde for dem var at fjerne al granpyntning og i stedet plante stedmoderblomster. Gravstederne skulle være klar til Påsken, når besøgende kom for at mindes de afdøde og lægge en påskedekoration eller sætte påskeliljer på gravstedet.
Det var ikke kun kirkegården, der var pyntet op til påskehøjtiden. På parkeringspladsen ved Kirkehuset havde præsterne opstillet påskesymboler, som skulle minde de besøgende om påskens betydning for den enkelte. Der var rosinbrød, som man kunne tage med hjem og dele med familien og tænke på, hvad der skete Skærtorsdag, et brød, der symboliserede nadverens indstiftelse. Der var også anbragt et kors, hvor man kunne lægge en sten, der symboliserede de frustrationer man bar på og dermed lægge dem fra sig ved korset. Graver Elin Brinkmann havde indkøbt 75 påskeliljer, som alle frit kunne tage og sætte på gravstedet. For børnene var der gratis farvekridt. De kunne bruges på fliserne på parkeringspladsen til at ønske hinanden God Påske og tegne et påskemotiv.
Mange besøgte i Påsken både kirkegården og påskesymbolerne, der skulle minde folk om påskens evangelium, nu hvor kirken ikke kunne holde gudstjeneste på grund af Covid 19.

Ultimate Web