Kom tæt på prinsesse Diana på Brønderslev Bibliotek

Lone_Theils.jpg
05-09-2023

Den 12. september kan du få nye perspektiver på prinsesse Dianas spektakulære liv, når forfatter Lone Theils holder foredrag med udgangspunkt i sin bog ”Diana: Eventyret, myten, tragedien”.

Måske kan du stadig huske, hvor du befandt sig, da du fik den frygtelige besked om prinsesse Dianas død i en bilulykke? På det tidspunkt arbejdede forfatter Lone Theils selv som korrespondent i London, og hun stod pludselig blandt millioner af sørgende briter, da den tragiske nyhed blev offentliggjort.

Til foredraget fortæller Lone Theils om briternes sorg, de historiske dage omkring dødsfaldet – og naturligvis kommer du ind bag kulisserne og får historien om den karismatiske Diana, der som ung kvinde blev gift ind i et af de mest traditionsbundne og lukkede kongehuse i verden. 

Lone Theils indvier dig i historier fra ægteskabet mellem Diana og Charles, hun fortæller om Diana som modeikon, og naturligvis kan vi ikke komme uden om den enorme positive indflydelse Diana fik på de humanitære sager, hun tog op, lige fra aids-ofre til landminer.

”Diana har næsten en lige så stor betydning i dag, som hun havde for over 25 år siden,” forklarer bibliotekar Kirstine Grøngaard. ”Vi husker hende, vi taler om hende – og jeg glæder mig til at høre Lone Theils fortælle, hvordan Diana stadig præger det engelske kongehus i dag.”

Der er nemlig ingen tvivl om, at Diana har efterladt sig en stor arv. Både for verden og ikke mindst for sine to sønner, William og Harry.

Foredraget finder sted den 12. september på Brønderslev Bibliotek.

Ultimate Web