Knap halvdelen af borgerne i Brønderslev Kommune er nu testet

test.jpg
30-11-2020
Syv medicinstuderende fra henholdsvis Region Nordjylland, Region Hovedstaden og Region Syddanmark har klaret opgaven.
For de syv medicinstuderende fra forskellige regioner har opgaven været til at løse på tilfredsstillende måde. Medicinstuderende Julie Malin Jensen fra Region Nordjylland udtaler:
”Vi har fra lørdag den 21. til i dag torsdag haft travlt i perioder, men som helhed har arbejdet været tilrettelagt, så vi ikke blev stressede eller borgerne haft lang ventetid. Med tidsbestilling går det hele meget lettere og er mere tilfredsstillende for alle parter. Vi regner med at nå op på knap 32.000 borgere i Hjallerup, som er blevet testet. Resultatet af testen skal den enkelte selv orientere sig om. Vi er blevet taget godt imod i Hjallerup. Idrætscenteret forsyner os med varm kaffe, og regionen sørger for en madpose til hver af os, så vi lider ikke nød. Vi skal ved testningen både bære mundbind og skjold, så vi undgår risiko for smitte.
Har nogen været i nærkontakt med en smittet person, skal vedkommende gå i selvisolation og lade sig teste på fjerde- og sjettedagen derefter. Det er vigtigt at overholde de gældende regler.”
Borgmester Mikael Klitgaard følger nøje testresultaterne for hele kommunen og for de enkelte byer. Status var fredag den 27. november ifølge borgmesteren, at 14 var smittet i kommunen. Asaa havde 0, Dronninglund 2, Brønderslev 4 og Hjallerup 8.
”Vi er meget tilfredse med testresultatet og ligger i dag som den sjette-mindst smittede kommune på landsplan. Vi ved, at i torsdags var 17.136 borgere, svarende til 48% af borgerne, blevet testet. Det endelige resultat får vi først i næste uge,” uddyber borgmesteren, som har travlt med at hjælpe frustrerede borgere i gang igen efter nedlukningsperioden.
Ultimate Web