Kino Hjallerup – den hyggelige biograf med de bedste nye film

Operatoerrummet_.JPEG
08-08-2023

Film skal ses i biografen, hedder et velkendt slogan.

 

HJALLERUP: Vil du opleve den helt specielle stemning ved at se en god film sammen med andre, så er Kino Hjallerup det helt rette sted.

Kino Hjallerup er en klassisk biograf med én sal – der i modsætning til de større byers multibiografer – har en hyggelig atmosfære med et flot rødt fortæppe, der glider til siderne, når filmen vises på det store buede lærred.

Topmoderne biograf
Teknisk Kino Hjallerup fulgt med tiden.

Kino blev digitaliseret i 2011, hvilket betød et farvel til de store spoler med 35 mm film.

Men vi har stadig den gamle filmfremviser stående i operatørrummet, som stadig er fuldt anvendelig, fortæller Jørgen Carlsen fra Kino Hjallerup.

Nye film og Danmarkspremierer
Digitaliseringen betød også, at Kino Hjallerup nu kan vise de nye film, når de kommer frem.

Der er ofte Danmarkspremierer
I dag overfører udlejningsselskaberne filmene online til Kinos server, hvor de så ligger klar til at blive vist på det store lærred.

Tidligere måtte de mindre biografer vente på længe på, at filmene først var udspillet i de store biografer, inden filmrullerne nåede frem.

Med digitaliseringen er alt blevet meget nemmere. Alt ligger programmeret på forhånd med salsbelysning, hvornår tæppet går – og den rækkefølge trailere og hovedfilm skal vises. – Operatørens arbejde er dermed blevet forenklet og nemmere, forklarer Jørgen Carlsen.

Teknisk opdateret
Kino Hjallerup er løbende blevet teknisk opdateret, hvor også lydmæssige er helt i top.

I 2020 blev biografens lydsystem udvidet med to kanaler på bagvæggen, så der i dag er syv lydkanaler og en subwoofer i salen. Selvom lydkvaliteten er er helt i top, har vi besluttet at sætte undertekster under de danske film. Mange siger jo, at skuespillerne taler for utydeligt, siger Jørgen Carlsen.

Helt nye biografstole
I januar i år blev samtlige stole i Kino Hjallerup skiftet ud med helt nye. Dermed er siddekomforten for biografgæsterne helt i top.

Også foyeren i Kino Hjallerup er hyggelig med salg af billetter og det, der skan nydes under forestillingen.

70 frivillige
Kino Hjallerup drives af Hjallerup Samråd.

I alt er der omkring 70 frivillige involveret i driften af Kino Hjallerup.

Vi har et udvalg, der tager sig af, hvilke film, der skal vises. Andre sælger billetter, sælger slik og tager sig af rengøringen, fortsætter Jørgen Carlsen, der ligger et tre måneder vagtskema for alle de frivillige.

Kino Hjallerup er tilknyttet Filmklub Danmark, der har mange gode film på programmet i løbet af sæsonen.

Gyserlørdag
Og så har biografen indført noget, der er op til Halloween er begyndt at ligne en fast årlig tradition.

En gysermaraton, hvor der fra kl. 20.00 til 02.00, vises en række gyserfilm i rap.

Årets gysermaraton holdes lørdag den 28. oktober. – Og så bliver det ubeskriveligt uhyggeligt i den ellers så hyggelige Kino Hjallerup.

Jo, du behøver ikke at køre langt for at få en god biografoplevelse. Og så er der i øvrigt masser af parkeringspladser tæt på Kino.

Ultimate Web