Juleudsmykningen i Hjallerup er på vej

rikke.png
16-11-2020

På grund af corona-krisen er næsten alt anderledes i forbindelse med julehandlen i år. Christmas by Night, hvor juletræet tændes af julemanden, og julehandlen skydes i gang, er aflyst. I stedet prøver man at lave lidt julehygge den sidste weekend inden jul. Forretningerne vil holde ekstra åbent lørdag den 19. og søndag den 20. december indtil klokken 15.00.
”Vi vil i denne weekend prøve at få lavet lidt ekstra julestemning både i Centret og i Anlægget. Vi arbejder på nogle spændende planer, som jeg ikke kan offentliggøre endnu. I Centret vil der i hvert fald være en duft af både brændte mandler og kandiserede æbler og meget mere, som er under forberedelse, julemanden vil også komme forbi på et tidspunkt i weekenden,” fortæller formanden for Hjallerup Handels- og Erhvervsforening Rikke Mersholm. Hun håber, at man vil huske at handle lokalt, når der skal købes julegaver. Et gammelt slogan lyder:
”Husk at handle lokalt - også til jul! Hvis vi vil have vores lokale butikker i morgen, skal vi bruge dem i dag.”
Det populære julespil starter ifølge formanden i uge 47, hvor man ved hvert indkøb får en kupon, uanset hvor meget man handler for. Alle erhverv har i år fået tilbuddet om at være med til julespillet, og 26 erhverv har sagt ja.
”Den store interesse har medført, at vi i år har gevinster for over 50.000 kroner. Kuponerne vil i år være lette at udfylde, så man med fordel efter en handel kan få kuponen afleveret og være med i så mange udtrækninger som muligt,” fortsætter Rikke Mersholm.
I weekenden den 19. og 20. december håber planlægningsudvalget at kunne invitere til en weekend med god handel, julehygge og nye spændende overraskelser, som endnu ikke er helt på plads.
”Vi vil i år sammen med Borgerforeningen lave Anlægget om til en slags julehave med julehygge, hvis alt falder på plads. Hvis det skal lykkes, skal vi have skaffet et beløb på 50-60.000 kroner. Købmand Søren Nedergaard Christiansen fra Rema 1000 har søgt KFI - Erhvervsdrivende Fond om støtte til lokale godgørende formål og lokal juleudsmykning og fået bevilget 25.000 kroner, som kan bruges til formålet. Både Spar Nord Fonden, Samvirke og Sparekassen Vendsyssel Fond har vist interesse for at støtte projektet. Vi ved, at Hjallerup Kirke skal holde deres julegudstjeneste i Anlægget den 24. december, så måske kan der også etableres et samarbejde med kirken,” slutter Rikke Mersholm og lover at informere nærmere gennem avisen, når aftalerne er faldet på plads.

 

Ultimate Web