Jubilæumsuge i Røde Kors i uge 3

roede_kors.jpg
09-01-2023

De første tre år i denne store og spændende butik har ifølge ny formand Hans Jørgen Dalum været præget af konstant vækst på trods af nedlukninger i forbindelse med corona-situationen.
Hans Jørgen Dalum udtaler:
”Denne vækst forventer vi vil fortsætte i fremtiden, da trenden med at genbruge er i stadig fremmarch.
Vi glæder os til at byde rigtig mange kunder velkommen til vores jubilæum, der starter mandag den 16. januar og varer hele ugen.
Forudsætningen for, at vi kan nå en fortsat vækst, er:
- At vi fremadrettet stadig får indleveret tilstrækkeligt med varer
- At vi har nok frivillige til et spændende arbejde i et godt socialt samvær
Efter jubilæet vil vi invitere til et arrangement for interesserede, der ønsker at høre mere om, hvad det vil sige at være frivillig i Røde Kors. Se annonce i avisen senere.”
Den nye formand for Røde Kors i Dronninglund – Hjallerup-området Hans Jørgen Dalum tiltrådte som formand i foråret 2022, efter Bent Heiselberg måtte trække sig tilbage på grund af sygdom.
Med ny formand er der kommet nye visioner for genbrugsbutikkerne i Dronninglund og Hjallerup. Dronninglund åbner ny genbrugsbutik mandag den 9. januar på Hovedgaden i Dronninglund over for den gamle butik.
”Vi arbejder på, at begge butikker i Hjallerup og Dronninglund skal fremstå indbydende med kvalitetsvarer og være moderigtig i et miljø, hvor sanserne kommer i brug. Forleden havde vi en kunde, som prøvede en bluse og bad om en anden størrelse. Vedkommende havde lige glemt, at det var en genbrugsbutik, hvor vi kun har én størrelse at fremvise. Ofte hører vi kunder sige, at de lige kommer forbi for at få en god oplevelse og gå en rundtur gennem butikken og måske blive lidt fristet til at købe noget med hjem.
Hele vores overskud går til arbejdet i Røde Kors både nationalt og internationalt. For tiden tænker vi meget på Ukraine og yder blandt andet stor støtte dér.
Vi har også store visioner for det lokale arbejde i Røde Kors. Mange har fået julehjælp i år, og vi vil i det nye år prøve at få et større samarbejde med vores kommune, så vi når længere ud og kan støtte sårbare familier, sætte fokus på mistrivsel hos børn og unge og meget mere,” slutter Hans Jørgen Dalum.
I Genbrugsbutikken i Hjallerup er Chr. Jensen blevet daglig leder. Sammen med de knap 50 frivillige yder alle et fantastisk arbejde i det daglige.
”Vi har et rigtig godt miljø for de frivillige, som er glade for at være her og gøre en forskel. Vi kan altid bruge flere frivillige. Vores fornemste opgave er at skabe et godt miljø for de frivillige og få indtjent penge til det store og omfattende arbejde i Røde Kors. Det, synes jeg, at vi lykkes med,” udtaler daglig leder Chr. Jensen.

 

Ultimate Web