Indvielse af fugletræ i EKKO Parken

29_ekko.jpg
15-07-2019
Fugletræet er lavet af Boformen Gaias beboere, som også dagligt tilser gederne og sørger for vand og foder.
Indvielsen torsdag formiddag var sat til klokken ti, hvor alle Gaias beboere og en del personale var mødt op til en slags reception. Erik Topp var der som repræsentant for Samvirke og havde medbragt drikkevarer, så indvielsen kunne fejres med maner.
Fra Gaia var der medbragt varme pølsebrød og drikkevarer, så alle kunne opleve en feststemning ved synet af det færdige fugletræ placeret inde i indhegningen hos gederne.
Fra Gaia fortalte personalet, at beboerne havde arbejdet med fuglekasserne igennem fem - seks uger og nød nu synet, da alle kasserne var hængt op. En fire meter stolpe, som er gravet 80 centimeter ned i jorden, holder fugletræet med sine mange arme til de 14 stærekasser.
Fra Samvirke fortæller Erik Topp, at man glæder sig over den store udnyttelse af EKKO Parken som både motions- og oplevelses park. Gederne har været en kæmpesucces, som besøges af mange dagligt.
”Vi håber, at fugletræet – fuglekollektivet også vil blive modtaget med interesse. Til foråret skulle der gerne være 14 stærepar, der slår sig ned i de fine kasser. Det bliver først til mølle-princippet, der kommer til at gælde. Skulle der vise sig at blive ventelister, må vi bygge et par fugletræer mere,” fortæller Erik Topp, som glæder sig over det gode samarbejde med Gaia. Hver formiddag tilser en gruppe af Gaias beboere gederne og sørger for at give dem vand og eventuelt foder.
Det er tanken ifølge Erik Topp at opsætte flere borde-bænkesæt i parken og at lave flere aktiviteter ved bålhytten. Endvidere kommer der på sigt QR-koder, så man kan læse lidt om plantevæksten for området.
Flere borgere, der går tur i parken, ærgrer sig over de store grupper af brændenælder i dyrefolden, som gederne går uden om. Det problem løser sig selv ifølge Hans Jensen.
”Hen på efteråret, når saften er forsvundet fra nælderne, går gederne i gang med at spise dem,” udtalte Hans Jensen, som ejer hele gedeflokken.

 

Ultimate Web