”Hvem der bare ku’ klare sig med hjælp fra sig selv”

Bruuns_Kapel_.JPG
22-08-2023

Sådan lyder det i en af Nephews sange, og citatet er overskriften, når Brønderslev Provsti afholder Rock i Kirken.

I september byder Gudstjenestegruppen i Brønderslev Provsti for andet år i træk indenfor til en afslappet aften med rockmusik og refleksioner. I år afholdes arrangementet Rock i Kirken to gange, nemlig den 7. september i Dronninglund Kirke og den 14. september i Thise Kirke.

Den musikalske del af arrangementet leveres af Bruuns Kapel, som spiller rock- og popnumre af blandt andre Nephew, Queen og Radiohead. Aftenens numre kredser omkring temaet fællesskab og sættes ind i en ny kontekst, når de spilles i kirken. Sognepræst Jeanette Nymann Geller fra Asaa og Melholt Kirker og Marie Kirketerp fra Hjallerup Kirke binder undervejs rocknumrene sammen med refleksioner.

– Som kirke bestræber vi os jo altid på at tale ind i vores tid og de eksistentielle spørgsmål, vi som mennesker går med, siger Marie Kirketerp.

– I år har vi valgt det evigt aktuelle tema fællesskab kontra ensomhed. Hvor ville det være let, men også utrolig trist og kedeligt, hvis vi havde nok i os selv. Men sådan kan vi ikke klare os i længden. Vi finder os selv i fællesskabet både med mennesker og Gud. Det er der, vi har hjemme, siger hun.

Sognepræsterne garanterer, at det bliver en aften for alle sanserne, og håber, at mange har lyst til at tage del i det gratis arrangement. Og de tror, at kombinationen af rockmusik og refleksioner også kan tiltrække voksne, som ikke plejer at bruge kirken så meget. Ifølge sognepræsterne er Rock i Kirken hverken en egentlig koncert eller en traditionel gudstjeneste. De vil nærmere kalde det en hybrid mellem en koncert og en gudstjeneste.

Det er Gudstjenestegruppen i Brønderslev Provsti, der står bag arrangementet Rock i Kirken. Gruppen står for at gennemføre anderledes gudstjenester i løbet af året.

 

ν

Ultimate Web