Hvad med Dronninglund Sygehus?

Dronninglund-Sygehus.jpg
28-09-2020

Siden 1895 har der været sygehus i Dronninglund. Fra 2015 har der dog ikke været patienter på sygehuset, der i perioden frem til og med januar 2019 i stedet har været brugt som asylcenter. April 2015 blev der afholdt et borgermøde om fremtiden for sygehusbygningerne. På mødet blev der fra Socialdemokratiet foreslået, at man lavede en eller anden form for sundhedsklinik. Borgmester Mikael Klitgaard kommenterede dette ved at sige: ”Vi har masser af kapacitet til et sundhedshus i forvejen, så det giver ikke mening at købe en gammel bygning.”
Støtteforeningen for Dronninglund Sygehus har lige siden sin oprettelse kæmpet for at bevare sygehuset i byen, og da regionen i 2019 satte bygningerne til salg, var man meget skeptisk mht. til, hvem der kunne tænkes at byde på det. I august 2020, hvor chancen for at erhverve bygningerne og grunden udløb, sagde formanden for støtteforeningen, Frits Danielsen, følgende: ”Jeg tror, at det er meget begrænset, hvem der vil byde på sygehuset. Skrækscenariet er en investor, som køber det og bare lader stå til. Så snart det ikke er Region Nordjyllands ejendom længere, vil der ikke blive slået græs og i det hele taget ikke blive udført vedligeholdelse, og det vil være forfærdeligt, hvis det ender med at blive sådan et spøgelsesområde inde midt i byen.”
Da regionen satte bygningerne til salg sagde medlem af initiativgruppen, som blev nedsat for at være med til at medvirke til en god fremtid for det tidligere sygehus, Allan Danielsen: ”Det bedste er jo, hvis noget af bygningsmassen kan genbruges. Det værste er, hvis bygningerne bare får lov til at stå og forfalde og blive til spøgelsesbygninger. Vi ser frem til, at der skabes aktivitet i området til gavn for byen.”

Allan Danielsen håber stadigvæk, at der kommer en køber, der har et godt projekt, og han ved, at der er en, som er interesseret.
Ejendomsmægler Mads Vestergaard, Dronninglund, har kontakt til en pengestærk flok, som har et flot projekt, men som stiller som betingelse, at regionen må tage stilling til en evt. forurening af grunden. Hvis regionen ikke vil det, så agter man at trække sig.

 

Ultimate Web