Hjertestartergruppen i Hjallerup på kursus

20230110_214334.jpg
Hjertestartergruppens medlemmer møder altid op til et hjertestop iført gule veste med navneskilt. Her er 25 af gruppens medlemmer, som deltog i kurset i sidste uge.
  • 20230110_214334.jpg
  • 20230112_203630.jpg
16-01-2023

Hjertestartergruppen, der består af mere end 30 medlemmer, mødtes til et tre timers kursus og socialt samvær. Gruppen, som har eksisteret i mere end 5 år, samles typisk til supplerende kursus en gang om året. Hjertestartergruppen blev startet på initiativ af Vagn Kraglund i 2017. Det er paramediciner Peter Burholt og livredder Dennis Brødløs, der står for kurset. SMS Hjertestartergruppen bliver altid alarmeret via en SMS til alle gruppens medlemmer, når der meldes hjertestop i Hjallerup eller Ravnstrup området. Erfaringen er, at de første er fremme ved patienten mellem 2 og 4 minutter efter, alarmen er sendt ud. Det betyder optimal chance for genoplivning af den person, som har fået hjertestop. Der bliver også altid medbragt en eller flere af byens hjertestartere til adressen. Dem der ikke anvendes leveres tilbage i den boks, hvor de er blevet hentet. Den hjertestarter, der bliver anvendt, bringes med ambulancen til sygehuset, hvor de kan aflæse forløbet med patienten, mens hjertestarteren er koblet på patienten.
Til et hjertestop møder der altid et stort antal medlemmer op. Dem, der møder op over 6-7 personer, kører hjem igen. Der koordineres med de første fremmødte således, at der er 2 personer til patienten, 2 personer til pårørende og 2-3 personer til at hjælpe lægebil og ambulance frem til det optimale sted i forhold til patienten. Alle SMS Hjertestartergruppens medlemmer møder op i deres gule veste, som også er forsynet med medlemmets navn. Det betyder en stor tryghed hos de pårørende, der befinder sig sammen med personen, der har fået hjertestop.
På kurset, der varede tre timer, var der også rig mulighed for alle til at få en god snak med hinanden – og møde de fleste af gruppens medlemmer, som deltog i kurset fortæller vagn Kraglund. Det er en stor tryghed for borgerne i Hjallerup og Ravnstrup at vide, at byerne har et stort antal veluddannede personer, som møder op, når der meldes hjertestop.

 

Ultimate Web