Hjallerup får et flot Røde Kors genbrugscenter

klargoering.jpg
13-01-2020

De 1135 kvm fremtræder ualmindelig flot allerede nu, hvor en hel del indretning, montering og sortering stadigvæk mangler. Søndergade 2 er nu tømt, og varerne er anbragt forskellige steder i den nye butik.
Vægge er revet ned, og vægge er sat op, og håndværkerne havde – da vi besøgte stedet – travlt med at montere ledninger og færdiggøre de enkelte rum. En stor del af de frivillige havde travlt med at klargøre ting til butikken, sortere og sætte ting på plads. En væg er sat op og deler det store rum, således at der til den ene side er møbler, isenkram m.m., og i den anden dametøj, børnetøj og legetøj.
”Vi er meget begejstrede for de nye lokaler. Det er noget helt andet end de gamle lokaler på Søndergade. Jeg kan blot nævne en enkelt ting: Her er der ens temperatur over det hele. I Søndergade var der forskellig temperatur afhængigt af, hvor man var,” fortæller en veloplagt og glad formand, Bent Heiselberg.
En hel del af varerne er allerede forsynet med prisskilte, og man kan gå rundt og forvisse sig om, at det er muligt at gøre et godt køb af specielt møbler. I afdelingen med bøger kan man f.eks. købe De Islandske Sagaer (Johannes Larsen-udgaven) smukt indbundne i læder i tre bind for – ja, hold nu fast: 300 kr. Bent Heiselberg kunne for øvrigt oplyse om, at der selv i disse digitale tider er et godt salg i bøger. Apropos salg så kunne han også fortælle, at den største omsætning er i dametøj, dernæst kommer møbler.
De 1135 kvm rummer udover det store salgslokale et lokale på 225 kvm til prismærkning, sortering og klargøring, et lager på 150 kvm og et køkken/mødelokale. Der er sørget for gode tilkørselsmuligheder både ind fra Østergade og ud til bagsiden af Spar Nord-bygningen.
Alt dette åbner på festlig vis lørdag d. 18. januar kl. 10, hvor det bliver muligt at bese de nye lokaler og få en snak med de frivillige om deres nye arbejdsplads.

 

Ultimate Web