Hjallerup Bryggerlaug holdt Åbent Hus

bryggerlaug.jpg
30-09-2019

Det er nemlig Hjallerup Bryggerlaugs lokaler, og det viser sig straks, man er kommet ind. Store kedler, som fylder en stor del af det første lokale, står nemlig og snurrer, og der er næsten altid en eller flere personer, som er beskæftiget med produktion af øl.
På denne dag holdt man Åbent Hus, og der var da også adskillige, som kom ind for at se, hvordan bryggeriet er indrettet, og hvordan processen er, når der laves øl. Det gjaldt f.eks. Aase Nielsen og Margit Jeppesen: ”Vi er tit gået forbi og har set skiltet udenfor, og da vi så annoncen i avisen om Åbent Hus, så blev vi enige om, at vi ville prøve at gå ind og få en smagsprøve.”
Smagsprøverne kunne f.eks. være en type, som hedder ”Bock”, og som smager godt og er af almindelig pilsnerstyrke. Den er ikke pasteuriseret, derfor bliver den bedre med tiden – selvfølgelig kun indtil et vist tidspunkt. ”Oktober Humle” er en såkaldt wienerøl og smager betydeligt sødere end de fleste andre typer.
Indimellem holder Bryggerlauget fest. For et par år siden holdt man en sådan på Hotel Hjallerup Kro, og nu lægger man op til en Ølfestival i Krybben og Loen på Markedspladsen lørdag 9. november.

 

Ultimate Web