Historisk håndslaw udsættes: Hjallerup Marked aflyses

Hjallerup-Marked.jpg
03-04-2020

Markedsudvalget har de seneste uger fulgt udviklingen af sygdommen tæt, og med de gældende restriktioner om forsamlingsforbud og store arrangementer er der desværre ingen anden udvej.
– Vi har afholdt Hjallerup Marked siden 1744, og vi havde selvfølgelig glædet os til igen at tage imod flere hundrede- tusinde gæster, kræmmere, tivolifolk og hestehandlere. Vi er enormt ærgerlige, men det vigtigste er nu engang folks sundhed, siger formand Kjeld V. Nielsen.
Hjallerup Marked har gennem årene overlevet krige, kriser, urbanisering og industrialisering. Historisk set var det kong Frederik IV, der befalede et årligt hestemarked i juni og et efterfølgende marked for kramvarer. Siden har Hjallerup Marked med en enkelt undtagelse været afholdt i juni måned.
– For mange af os er der jul, påske og Hjallerup Marked. Derfor er vi også kede af at aflyse. Vi ved, det betyder meget for vores frivillige, vores mange gæster og selvfølgelig også vores gode samarbejdspartnere som kræmmere, musikere og Nordisk Tivolipark, siger Kjeld V. Nielsen.
Sidst Hjallerup Marked blev flyttet fra juni var i 1982, hvor et udbrud af mund- og klovsyge udskød markedet til begyndelsen af august. Det er ikke en mulighed i år.
Næste udgave af Hjallerup Marked bliver 3.-6. juni 2021.

Ultimate Web