Gudstjeneste på Dramhuspladsen i Hjallerup

dramhuspladsen.jpg
31-12-2018

Omkring 50 havde fundet vej til Dramhuspladsen i Hjallerup den 23. december 4. søndag i Advent for sammen at synge nogle af julens kendte salmer som Dejlig er den himmel blå, Nu tændes tusind julelys og Dejlig er jorden til tonerne fra FDF’s Brassband.
Sognepræst Ivana Høgagard fortalte i sin prædiken om en særlig julenat under 1. verdenskrig, hvor tyskerne og englænderne lå overfor hinanden i skyttegrave på hver sin side af et stykke ingenmandsland.
Tyskerne havde insisteret på at få juletræer med lys midt i krigen. Briterne hørte, at de tyske soldater sang: Stille nacht, Heilige nacht. Lidt efter svarede englænderne med at synge Silent Night, holy Night.
Julefreden sænkede sig pludselig over krigszonen – en fredsanmodning om julefred fra begge lejre. Julefreden sænkede sig for første gang over ingenmandsland, hvor de mødtes og deltes om julegaver – tobak og chokolade og ønskede hinanden god jul. Desværre varede julefreden kun meget kort. Krigen fortsatte de næste år, og kun denne ene gang i krigen sænkede julefreden sig over området i forbindelse med julen.
”I stalden i Betlehem mødtes hyrderne og de vise mænd med Jesus-barnet under stjernen på himlen, et ingenmandsland. Hyrderne havde forladt deres mark, og de vise mænd deres land for at mødes under stjernen i Betlehem. Lige dér kunne freden og glæden vokse og gro,” fortalte sognepræsten afsluttende og ønskede alle en rigtig glædelig jul.
Butikkerne havde åbent hele søndagen, og de fremmødte til gudstjenesten kunne nu efterfølgende købe de sidste julegaver inden den 24. december.

 

Ultimate Web