Gederne og de små gedekid blev budt velkommen tilbage til EKKO Parken

ekkko.jpg
08-04-2019
Omkring 200 børn og voksne havde valgt at forlade havens klargøring til fordel for et gensyn med de små kid og børnevenlige geder, der i dagens anledning blev ekstra forkælet med gulerødder og æbler. I alt 16 geder blev lukket på græs, efter at Erik Topp havde budt de mange forventningsfulde børn og voksne velkomne til modtagelse af gederne samt aktiviteter i bålhuset. De grønne Pigespejdere fra Hjallerup havde arrangeret masser af bålaktiviteter for børnene med snobrødsbagning, grilning af pølser samt at riste skumfiduser, som blev spist sammen med kiks.
 
De små og store geder er ifølge Claus Jørgensen nu klar til endnu en sæson i EKKO Parken, og de børnevenlige dyr elsker at få æbler, gulerødder eller brød.
”Gederne er bestemt også glade for spaghetti, men når der næsten hver dag er nogle, der fodrer dyrene fra hånden, er det ikke sundt for gedernes maver med spaghetti. Så vil man gøre det godt for gederne, skal godbidderne være æbler, salat eller brød,” fortæller Claus Jørgensen fra Park-udvalget, og han fortsætter:
 
”Gederne tilhører Hans Jensen fra Hjallerup, som vi har et rigtig godt samarbejde med. Han kørte dem tilbage til EKKO Parken i lørdags, hvor de skal opholde sig hele sommeren. Han har huset og plejet dem i hele vinterperioden. Boformen Gaia i Hjallerup sørger for at tilse dem hver dag og giver dem foder og vand.
Tre af gederne er drægtige, og i løbet af to til tre uger vil der komme nyfødte kid, hvilket uden tvivl vil blive et ekstra trækplaster for børn og voksne.”
 
Claus Jørgensen fortæller i øvrigt, at der er flere nyheder på vej i EKKO Parken med blandt andet standere med QR-koder, hvor besøgende med deres mobiltelefon kan hente oplysninger om dyre- og plantelivet i hele området, ligesom der kommer et større fuglekassetræ, så fuglelivet bliver endnu mere interessant at studere.
 
EKKO Park-udvalget bestående af Flemming Hegewald, Erik Topp og Claus Jørgensen, der er nedsat af Hjallerup Samvirke, glæder sig over den store tiltrækning, som Parken generelt har på byens borgere, der bruger området til leg, løb eller bare afslapning med en spadseretur eller afslapning på en afdeling af de mange bænke i Parken. Snart vil bord-bænkesættene blive placeret på et fast underlag, så madkurvene og kaffekopperne kan blive taget i brug i det forhåbentlig solrige forår- og sommervejr i EKKO Parken.
Ultimate Web