Gallamiddag på Plejehjemmet Stengården

IMG_8836.JPG
05-09-2023

På den sidste sommerdag torsdag den 31. august havde personalet på Stengården i Hjallerup inviteret husets beboere på en gallamiddag med fire retter mad. Mellem personalet er der en uddannet kok Mette Thomasen, som havde stået for maden og lavet et fint menukort.
Beboerne tog med begejstring imod indbydelsen og klædte sig på til en rigtig gallamiddag. Bordene i lokalet var pyntet op med lys og blomster, ja, hele lokalet var lavet om til en festsal med masser af balloner.

Fra beboerne lød der rosende ord til personalet: ”Hvor er her hyggeligt! Vi nyder den lækre mad og kan skåle i vin.”

Martha Hansen, der har væ­ret på plejehjemmet i halvandet år, tilføjer: ”Når per­so­nalet laver sådan en fest for os, må vi også klæde os på til fest, så vi har fundet festtøjet frem til anledningen.”
Plejehjemsleder Bente Ottesen fortæller, at der i september også bliver holdt Høstfest for beboerne.

”Vi fejrer mange begivenheder i løbet af året. Jeg kan nævne som eksempel vores julefrokost, som er meget populær. Vi fejrer også fastelavn med en fest og senere et påskearrangement. Sankt Hans bliver fejret med en heks placeret i et bålfad.

Beboerne har brug for at holde fast i traditionerne, og det prøver vi på at gennemføre,” fortsætter Bente Ottesen.
I pausen mellem de første retter holdt flere af beboerne rygepause, hvor de kunne komme lidt udenfor og nyde vejret. Andre hyggede sig med hinanden og skålede.

Senere kom sangbøgerne frem. Middagen sluttede hen på eftermiddagen med kaffe og kransekage.

Det blev ifølge beboerne en virkelig vellykket gallamiddag, som de sent vil glemme.

 

ν

Ultimate Web