Flere end 700 deltagere til ”24 Timer I Hjallerup”

24timer.jpg
20-02-2023
Foreningen ”24 Timer I Hjallerup” åbnede det store døgn-arrangement lørdag morgen med sangen Kære Linedanser og velkomst af formanden Johnni Olesen. Han gav udtryk for en stor glæde og taknemmelighed over, at så mange havde tilsluttet sig arrangementet. Fra Julemærkehjemmet var lederen Lise Claesson til stede og takkede for det store arrangement og engagement til gavn for Julemærkehjemmet i Hobro.
- Vi er dybt taknemmelig over det store arbejde, Johnni og foreningen udfører til gavn for vores børn og unge på Julemærkehjemmet. Vi har allerede fået megen glæde af de penge, vi har fået, som har gjort det muligt at udvide vores aktivitetsniveau på flere områder. Flere af vores tidligere elever er kommet i dag for at støtte arrangementet og være med til at samle penge ind til vores arbejde. Det er helt unikt, det du stabler på benene, Johnni for at hjælpe os. Tusind tak til alle, der medvirker, udtalte Lise Claesson.
Borgmester Mikael Klitgaard skød det hele i gang og udtrykte i sin tale en stor beundring for foreningens arbejde. Han glædede sig over de mange frivillige i foreningen, som gør en stor indsats for at samle penge ind og dermed hjælpe børnene på Julemærkehjemmet.
Så gik alle aktiviteterne i gang. Det summede af liv i hele det næste døgn med uafbrudt musik. Søvn blev en mangelvare for de fleste, men der var god stemning gennem hele døgnet.
Ved midnatstid holdt Hjallerup Kirke Midnatsgudstjeneste, hvor sognepræst Marie Kirketerp tog temaet op i Kære Linedanser.
- Mange oplever, at livets linedans er svær at gå. Måske er man skrækslagen for at falde, eller måske kan man slet ikke finde ud af, hvor man skal gøre af sig selv. Det er netop problemet for nogle af børnene på Julemærkehjemmet. De spørger: Hvad er der galt med mig? Hvorfor slår jeg ikke til?, fortalte sognepræsten og fortsatte:
- Sidst i sangen lyder det: Uanset om du tror det, så ved jeg, at lyset brænder for dig, og kigger du op, er der nok en vej. I Det nye Testamente får vi at vide, at Jesus er verdens lys, og han vil sørge for altid at lyse op på vores vej, sluttede sognepræsten. 
Mange deltog i gudstjenesten med en dæmpet belysning, og for de unge var det med puder og madrasser på gulvet. De ældre fik dog en stol at sidde på.
Ved afslutningen på arrangementet ”24 Timer i Hjallerup” gav sognepræsten udtryk for, at det har været en fornøjelse at deltage og være en del af fællesskabet og ikke mindst spændende at lave et program for hele døgnet.
Også De Grønne Spejdere deltog i hele arrangementet. De sørgede for det udendørs Vildmarksbad, som blev benyttet gennem hele døgnet af mange af deltagerne. Spejderne hyggede sig gennem natten med et tændt bålfad.
- Jeg havde taget fire gange så meget tøj på som normalt, så jeg kunne holde varmen. Der var frostgrader og koldt. Jeg skulle samtidig tage mærket ”24 timer bundet sammen” med en veninde Natalie. Vi sad gennem hele natten bundet sammen og hyggede os med nogle andre spejdere. Fra klokken fem sov vi nogle få timer i en sovepose i et telt, der var stillet op. Det var koldt, men vi har haft nogle gode oplevelser gennem hele døgnet, fortalte Tilde Mølgaard efter få timers søvn.
For Johnni Olesen var der ikke søvn overhovedet.
- Det har været et super døgn med mange glade mennesker. Vi har oplevet så megen støtte fra alle sider. Flere af foreningens frivillige har stået i en tombola, hvor alle gevinsterne var sponseret af erhvervslivet. Hvor meget, vi har samlet ind, skal først opgøres senere. Vi håber på nogle hundrede tusinde. På foreningens generalforsamling den 12. marts vil beløbet blive offentliggjort. Tak til alle, som har medvirket. Tak til sponsorer og instruktører. Vi har haft et fantastisk døgn med god stemning og glade mennesker. På gensyn næste år, sluttede Johnni Olesen.
Ultimate Web