Fire konfirmandklasser på pilgrimsvandring

konfirmand.jpg
20-09-2021

De fire konfirmandklasser mødtes ved Hjallerup Kirke til en kort andagt og instruktion, inden de i busser blev kørt til Sømosen, hvor pilgrimsvandringen skulle starte. Den store flok konfirmander blev opdelt i to hold, hvor præsterne Marie Kirketerp og Ivana Høgagard stod for hvert sit hold. Mange af kirkens frivillige stod post langs ruten og fortalte bibelhistorie og lokalhistorie.
I Sømosen fik holdene fortalt om Sømosens historie – de rejsende, som boede i mosen. Denne historie skulle sættes i relief med Jesus og disciplene som rejsende, vandrende og det at være rejsende i livet. Posten her sluttede med en aktivitet – at finde en nøgle, som skulle bruges senere på gåturen til at åbne en skat, der indeholdt vigtige informationer til det videre forløb. Holdene var holdt sammen med reb, så det var i fællesskabets ånd, der blev ledt efter den vigtige nøgle.
Efter Sømosen gik turen til Spejdercentret Thorup Hede til den store sten, hvor en frivillig fortalte myten om kællingen, der hadede kirkeklokker og ville ramme dem med store sten, og om hvordan stenen på stedet her var landet dér. En følgebil sørgede for forfriskninger undervejs. Mange forældre havde bagt kage til turen, og ved spejdercentret var der den første forfriskning med kage og saftevand til alle.
Fra spejdercentret gik turen videre til Gl. Kirk-ruinen, hvor Heidi Mølgaard fortalte om de mærkelige lamalignende dyr, alpakaerne, der græssede ved kirkeruinen, og hun fortalte om kirken, som blev nedlagt, efter at pesten havde hærget området i 1400-tallet.
Frokosten, som alle selv medbragte, blev indtaget i haven hos Heidi Mølgaard. Her var der nyfødte hundehvalpe, som pigerne næsten ikke kunne slippe igen. På denne post skulle nøglerne bruges for at åbne skatten, som viste sig at indeholde lækre kager, hvori der var indbagt et bibelord. Dette ord skulle der tænkes over videre på turen.
Fra Gl. Kirk-ruinen gik turen videre ad Kongevejen til Galgehøjene, hvor der var stationer undervejs med frivillige, der fortalte bibelske fortællinger om blandt andet påsken. Der blev uddelt palmer til Palmesøndag, og der blev lavet kors til Langfredag og mange andre aktiviteter. Sognepræst Jeanette Geller fra Asaa medvirkede ved nadveren, som fandt sted ved en af stationerne. Undervejs blev lokalhistorien også fortalt. På Galgehøjene stod en frivillig og fortalte om den sidste hængning.
Pilgrimsvandringen sluttede ved Kirkehuset, hvor der var forfriskninger, og de sidste kager blev spist. Her sluttede et af holdene med at lave fodspor i ler, en aktivitet, som det første hold lavede i starten af turen. Pilgrimsvandringen sluttede i kirken.
Der var meldt regn det meste af dagen, og alle slæbte på deres regntøj. Kort efter afslutningen på pilgrimsvandringen midt eftermiddag kom regnen, og alle, både præsterne, konfirmanderne og de mange frivillige, kunne ånde lettet op og tage det ubrugte regntøj med hjem igen og tænke tilbage på en rigtig god tur i tørvejr.

 

Ultimate Web