Fællessang på Stengården

Faellessang.png
11-05-2020

”Hvor er det godt at se jer igen; det har vi alle glædet os rigtig meget til,” lød hilsenen gennem det store vinduesparti fra præsterne og de frivillige udenfor til beboerne indenfor.
 Med de ord blev kirkens besøg på Stengården indledt torsdag formiddag i sidste uge. Solen stod højt, og uden for plejecenteret stod seks af kirkens besøgsvenner sammen med organisten, endnu en frivillig og de to præster. Indenfor sad de ældre og spiste morgenbrød, som besøgskoordinator Karsten Knudsen havde leveret tidligere på dagen.
Da klokken slog 10, var alle ved at være klar til den planlagte fællessang og andagt.  Beboerne skulle blive indenfor i salen. Men gennem de store vinduer blev der vinket i gensynsglæde og fundet et nærvær frem trods afstanden. Fra en lille højttaler og klaveret ved døren tonede nu fortælling og oplæg til fællessang, og der blev sunget med både ude og inde.  
Besøgsvennerne vidste lige hvilke sange, der ville falde i god jord, og havde valgt dem på forhånd. Ni sange blev det i alt til, herunder ”En lærke letted´” til at markere Danmarks befrielse.
”Fællessang er altid afgørende, når vi er samlet både ved gudstjenesterne, og når de frivillige besøgsvenner holder café. Sangen er en fornøjelse og skaber fællesskab. Det har vi også set i de sidste par måneder, når Danmark samles og synger sammen hver for sig.
Vi ved endnu ikke, hvornår vi igen kan samles med beboerne på plejehjemmet som tidligere, men indtil da vil vi meget gerne med jævne mellemrum komme på besøg, som vi har gjort det i dag. Vi har følt os utroligt velkomne under de givne rammer, og det har været enkelt og nemt at organisere. Næste gang vil andre af de frivillige deltage, så alle får mulighed for gensyn,” fortæller sognepræst Marie Kirketerp.

 

Ultimate Web