Et modigt fællesskab: Børn og unge fra FDF Dronninglund på stor landslejr

KredsFoto.jpg
  • KredsFoto.jpg
  • Modsoevelse.jpg
01-08-2022

40 børn og unge har sammen med en flok voksne frivillige fra kredsen brugt en del af sommerferien på FDF’s store landslejr. I begyndelsen af juli drog de i fællesskab til fantasilandet Coratia for sammen at udfordre modet og fylde rygsækken med stjernestunder, nye venskaber og stærke minder.
På årets landslejr er mod det gennemgående tema, fordi personlige grænser er et vigtigt tema i mange børn og unges liv.
I løbet af den store landslejr er børnene blevet mødt med forskellige udfordringer, som har sat modet på prøve. Nogle stryger til tops på klatrevæggen uden at blinke, mens andre skal bruge kammeraternes støtte for at tage de første skridt. Og nogle bliver på jorden, fordi de mærker, at det også er helt okay at sige nej til at gøre noget, man ikke har lyst til.  
De frivillige voksne på landslejren fortæller, at det giver noget helt unikt til børnene og de unge, når de mødes med andre FDF’ere fra hele landet.
”Det er dejligt at se, hvordan børnene indgår i nye venskaber og relationer under lejren, hvor vi alle skal samarbejde om lejrdriften samt de mange aktiviteter, som foregår i løbet af de 10 dage”, siger Jesper Nielsen, som var en af lejrens ledere.
Landslejren afholdes hvert femte år på FDF’s område “Sletten” ved Silkeborg som en stor teltlejr, hvor kredsene selv skal stå for madlavning og lejropbygning. Dette kræver et godt indbyrdes samarbejde og gode evner fra alle deltagere.
FDF Dronninglund holder nu en velfortjent sommerferie, men de mødes igen til ugentlige aktiviteter i uge 33.

Ultimate Web